Oppo devine cel mai popular brand de smartphone-uri din China pentru prima dată în istoria sa

Scris de | 5 martie, 2021
Oppo devine cel mai popular brand de smartphone-uri din China pentru prima dată în istoria sa
Oppo Find X3 Pro, concept Evan Blass

Atunci când vorbim despre piața de smartphone-uri din China, vorbim despre aproximativ un miliard de oameni care au nevoie și au acces la un smartphone.

Fiind una dintre cele mai  mari piețe de desfacere pentru tehnologie din lume, China reprezintă o miză imensă, atât pentru producătorii locali, care nu sunt deloc puțini, cât și pentru Apple sau Samsung, care se duelează chiar și aici, pe „teren neutru”.

Conform unui raport realizat de Counterpoint, Oppo a ajuns la o cotă de piață de 21% în statul chinez, peste principalii contracandidați, vivo, Xiaomi sau Apple. Compania s-a bucurat de una dintre cele mai mari creșteri din ultimii ani, fiind cu 26% mai profitabilă în 2020 față de 2019.

Pe lângă Oppo, principalii jucători de pe piața de smartphone-uri din China își împart „tortul” după cum urmează: vivo – 20%, Apple – 16%, Xiaomi – 16%. Aici observăm un lucru destul de interesant. Deși Xiaomi este un brand foarte popular în Europa, în China acesta este la egalitate cu Apple, un producător din SUA.

Etichete: , , , , ,

Sursa: OPPO Becomes Number 1 Smartphone Brand in China for First Time Ever