Top

Cinci lucruri care ne-au plăcut la monitorul smart M5 de la Samsung

Scris de | 14 mai, 2021
Cinci lucruri care ne-au plăcut la monitorul smart M5 de la Samsung

În ultimele săptămâni, în redacția noastră s-a aflat un Smart Monitor de la Samsung, numitul M5 în varianta de 27 de inci. Cu acest produs, compania sud-coreeană încearcă să „ia fața” rivalilor săi și să introducă un concept nou pe piața de monitoare, care îmbină producitivtatea de zi cu zi și divertismentul. Noi l-am testat și am făcut o listă cu aspectele care ne-au plăcut cel mai mult la M5 în această perioadă.

  1. Smart Hub-ul

Primul lucru care merită menționat despre M5 și care îți atrage atenția este evident reprezentat de funcțiile sale smart – Netflix, Prime Video, YouTube și multe alte aplicații sunt integrate în Smart Hub, un meniu de control de unde poți accesa rapid aplicațiile, fără a porni computerul sau laptop-ul. Asta pentru că monitorul acționează practic ca un televizor smart, oferindu-ți posibilitatea de a deschide rapid Netflix-ul după muncă, dintr-o aplicație dedicată. Navigarea e rapidă și simplă, Samsung nu a încercat să complice prea mult procesul și nici nu era nevoie să o facă.

  1. Conectivitatea

Monitorul smart M5 de la Samsung vine cu două porturi HDMI și două porturi USB, suficient cât să conectezi în același timp la el un PC și o consolă, pentru a face rapid switch-ul între cele două atunci când ai nevoie. Noi am considerat că este suficient, mai ales că pentru anumite funcții nici nu ai nevoie de conectori, deoarece le poți folosi wireless. Și pentru că tot am menționat asta…

  1. Integrarea cu Samsung DeX

Samsung DeX este fără îndoială una dintre cele mai bune integrări cu alte dispozitive pe care le poți experimente pe un telefon, și aici se observă foarte clar efortul celor de la Samsung de a crea propriul ecosistem. Pe M5 găsim Wireless DeX, care îți sporește productivitatea permițându-ți să folosești aplicații de mobil pe un ecran mult mai mare. Mai mult, dacă vrei să vizionezi filme sau fotografii de pe telefon pe monitor, îl poți atinge și funcția Tap view va face ca respectivul conținut să apară imediat pe M5.

  1. Gamingul

Da, te poți și juca pe Samsung M5, iar experiența este una foarte bună, deși nu este cea mai fluentă sau calitativă pe care o poți avea pe un monitor, din cauza ratei de refresh de 60Hz și a calității Full HD. Însă, pentru un monitor care să îndeplinească funcții duble, de productivitate și divertisment, un adevărat „jolly-joker”, e greu să ceri mai mult. Vine și cu AMD FreeSync pentru a îmbunătăți experiența în jocuri și cu format de 21:9, de care te vei putea bucura în multe titluri pentru a vedea mai multe detalii.

  1. Telecomanda și prețul

Ok, trișăm puțin aici, dar cred că telecomanda ar trebui să fie evidențiată pe cont propriu. Până la urmă, vorbim de un monitor care poate înlocui cu brio un televizor, iar telecomanda este necesară, mai ales când vrei să navighezi prin Smart Hub sau să descarci noi aplicații. E simplă, elegantă și deloc complicată, făcând tot procesul de navigare intuitiv.

În ceea ce privește celălalt aspect, Samsung M5 costă, la momentul scrierii acestui material, sub 1000 de lei – 899 de lei mai exact, la unul dintre cei mai mari retaileri din România, iar ceea ce oferă la acest preț este un pachet foarte bun și un substitut excelent al unui televizor low-end.

Etichete: , , , , , ,