Cinci lucruri care ne-au plăcut la monitorul Samsung Odyssey G5 32

Scris de | 17 iunie, 2021
Cinci lucruri care ne-au plăcut la monitorul Samsung Odyssey G5 32
Foto: Samsung

Samsung Odyssey G5 a ajuns în redacția connect în urmă cu câteva săptămâni și de atunci am aruncat cu toții un ochi la ecranul său extrem de curbat, făcut pentru gaming. Mai jos am adunat cele cinci lucruri esențiale pe care le-am putut aprecia după utilizarea sa.

„Made for gaming”

Monitorul are o rată de refresh de 144Hz, și asta se simte imediat ce vei porni un joc competitiv. Combinată cu dimensiunea generoasă, de 32 de inci, a panoului LED VA, și un timp de răspuns de 1ms, aceasta face ca jocurile să se simtă foarte rapide și să sporească senzația de imersiune pe care o ai, mai ales dacă te joci un joc single-player. În plus, deși nu este un element foarte important pentru gaming, contrastul ridicat (2500:1) face ca eventualii inamici care se ascund în zone întunecate să poată fi văzuți mai ușor.

AMD FreeSync Premium

Bineînțeles, Odyssey G5 nu putea fi un adevărat monitor de gaming fără să integreze tehnologia AMD FreeSync Premium, care are rolul de a reduce zonele neclare, latența și eventualul „tremur” al imaginii. De asemenea, Samsung nu i-a uitat pe fanii NVIDIA, monitorul oferind și suport G-SYNC, pentru cei care au în PC o placă grafică a „brand-ului verde”.

HDR

Certificarea HDR10 face ca imagile să fie mult mai clare și mai bine definite – culorile sunt intense, zonele întunecate sunt mai accentuate, iar cele luminoase ies în evidență mai mult. La asta ajută și faptul că monitorul are o rezoluție WQHD (2560 x 1440 de pixeli), care oferă o experiență foarte plăcută și atunci când ai terminat cu jocurile și vrei să te relaxezi cu un videoclip pe YouTube sau o producție de pe Netflix / Amazon Prime / HBO Go.

Foto: Samsung

Design-ul curbat – love it or hate it?

Design-ul este elementul principal care ne divizează de cele mai multe ori, iar Odyssey G5 nu a făcut excepție de la această regulă nescrisă. Însă cum majoritatea a apreciat curbura de tip 1000R a monitorului, o trecem ca pe un plus. Dacă nu ești fan al monitoarelor curbate, acesta cu siguranță nu te va face să îți schimbi opinia, însă dacă le apreciezi, va fi greu să găsești o experiență mai bună de vizionare la un preț similar. În plus, marginile sunt destul de reduse (cu excepția celei de jos) și nu le vei remarca aproape niciodată în timpul jocurilor.

Funcții

La nivel de porturi, Samsung Odyssey G5 nu impresionează, dar nici nu dezamăgește, având cam tot ce ai nevoie în mod normal pe un monitor – DisplayPort, HDMI 2.0, jack de căști și un USB. Funcțiile sale însă sunt extrem de interesante: în primul rând, OSD-ul (On-Screen Display) este foarte ușor de utilizat, monitorul având un joystick direcțional cu care te poți „plimba” prin meniu.

Există și câteva funcții speciale de gaming, precum Virtual Aim Point (unde îți poți crea un crosshair personalizat), preset-uri pentru diferite tipuri de jocuri (FPS, RPG, RTS spre exemplu) și un Black Equalizer, pentru jocurile întunecate, în care vrei să observi mai bine anumite lucruri. Bineînțeles, nu lipsește acel filtru de lumină albastră pe care mai toate monitoarele din ziua de azi ar trebui să îl includă, și funcția de „flicker-free”.

Etichete: , , ,