Adio iPod Touch! Apple renunţă la legendarul player muzical

Scris de | 11 mai, 2022
Adio iPod Touch! Apple renunţă la legendarul player muzical

Apple a anunţat pe 10 mai că va pune capăt seriei iPod touch, renunţând la a mai produce legendarul player muzical. El va mai fi vândut doar în stocurile existente şi atât. E finalul unei epoci care la drept vorbind a apus de ceva vreme, cea a playerelor muzical dedicate.

Sony părea să fie printre puţinele care mai crede în asta, e drept cu Walkman-uri premium de multe sute de euro, cu conectori din aur. Revenind totuşi la iPod touch, el este cunoscut şi ca „iPhone-ul fără telefonie”. Primul iPod sosea în 2001 şi a devenit apoi cel mai popular media player de pe piaţă. Jumătate din succes a fost adus de iTunes şi cam 30% de acea rotiţă de navigare. Apple a umblat mult la design după, schimbând formatul de câteva ori.

Aşa am ajns să avem modele iPod Shuffle fără ecran şi un iPod Nano doar touchscreen. Până la urmă totul a fost convertit în iPod Touch, primul model debutând în 2007. Acesta era un iPhone fără conexiune mobilă, doar cu Wi-Fi şi Bluetooth. Putea fi folosit ca player de muzică şi filme, dar şi ca dispozitiv de gaming, pe care descărcai jocuri din App Store. Marele plus era că dispozitivele de genul erau subţiri, uşoare, colorate şi compacte, atractive pentru publicul tânăr.

Totuşi Apple nu a mai lansat un iPod nou din 2019, iar ecranul de 4 inch şi procesorul Apple A10 sunt clar depăşite acum pe iPod Touch Gen 7. Greu de crezut că au trecut 10 ani de la iPod Nano, cel mai subţire iPod de până acum, acuzat că ar fi copiat un Nokia Lumia 800 la vremea sa (ca design). Cert e că se încheie era iPod-ului la 21 de ani de la debut.

Etichete: , , , ,

Sursa: Liliputing