Samsung Galaxy Z Fold4 și Samsung Galaxy Z Flip4, lansate oficial în România: Preț, specificații și disponibilitate

Scris de | 10 august, 2022
Samsung Galaxy Z Fold4 și Samsung Galaxy Z Flip4, lansate oficial în România: Preț, specificații și disponibilitate

Samsung a anunțat astăzi următoarea generație de smartphone-uri pliabile: Galaxy Z Flip4 și Galaxy Z Fold4. Ambele dispozitive oferă experiențe personalizate și performanță îmbunătățită. Iar o privire mai de ansamblu asupra celor doua noi modele poți arunca aici, pe hands-on-ul realizat de noi în cadrul evenimentului de lansare de la Londra, unde vei vedea părerea noastră de până acum despre acestea.

Galaxy Z Flip4 are deja o formă recognoscibilă, la care se adăugă caracteristici cheie, inclusiv experiență îmbunătățită la nivelul camerei, o baterie mai mare și opțiuni de personalizare extinse, menținând, în același timp, un design ultra-compact. Galaxy Z Fold4 oferă o experiență mai completă în termeni de utilizare, un design care permite schimbarea formei, afișaj mai bun și funcții de multitasking asemănătoare PC-ului, pe lângă tehnologia care stă la baza camerei și procesoarele mobile.

Samsung Galaxy Z Flip4

Galaxy Z Flip4 oferă îmbunătățiri la nivelul caracteristicilor, făcându-l instrumentul mai bun pentru cei care caută modalități noi de auto-exprimare. Designul său compact asigură experiențe mai speciale, care nu sunt disponibile pe alte smartphone-uri.

Se pot filma videoclipuri hands-free sau capta selfie-uri de grup din diferite unghiuri prin plierea parțială a Z Flip4 pentru a activa FlexCam. Datorită parteneriatului dintre Samsung și Meta, modul FlexCam este optimizat pentru platformele sociale, inclusiv Instagram, WhatsApp și Facebook.

Cu Z Flip4 există mai multe opțiuni pentru selfie-uri de calitate, direct din ecranul frontal, folosind camera principală și modul Quick Shot-ul, îmbunătățit. Înregistrarea unui video poate începe în modul Quick Shot și apoi se poate comuta la Flex Mode, pentru a continua înregistrarea hands-free, fără a opri videoclipul, bun pentru creatorii de conținut și vloggeri. Atunci când este utilizat Quick Shot, utilizatorii pot acum să facă selfie-uri în Portrait Mode și să vadă previzualizarea, păstrând raportul de aspect al fotografiilor. Cu o cameră modernizată, echipată cu un senzor cu 65% mai luminos alimentat de platforma mobilă Snapdragon 8+ Gen 1, fotografiile și videoclipurile sunt mai clare și mai stabile, fie că este zi sau noapte.

Galaxy Z Flip4 extinde capacitatea de captare, vizionare și conectare prin bateria de 3,700mAh și permite acum și încărcarea rapidă (încărcare la 50% în aproximativ 30 de minute). 

Utilizatorii pot personaliza complet Z Flip4 cu Galaxy Themes, disponibile atât pentru ecranul extern, cât și pentru ecranul principal, având opțiunea de a alege dintr-o varietate de fonturi, pictograme și modele, în funcție de stilul propriu. În plus, utilizatorii își pot crea propriul ecran extern, având la dispoziție noi modele de ceas și fundaluri în diferite formate, cum ar fi imagini, GIF-uri și chiar video-uri.

Samsung Galaxy Z Fold4

Galaxy Z Fold4 asigură funcționalitate sporită, indiferent dacă este deschis, închis sau în Flex mode. În plus, este primul dispozitiv care va fi livrat cu Android 12L, o versiune specială de Android creată de Google pentru experiențe pe ecran mare, inclusiv pliabile.

Multitasking-ul pe Z Fold4 este mai ușor ca până acum, astfel încât utilizatorii să poată face mai multe lucruri cât timp sunt în mișcare. Noua bară de activități oferă un aspect similar cu cel al PC-urilor și permite accesul la aplicațiile preferate și cele recent folosite de utilizator. Multitasking-ul este, de asemenea, mai intuitiv, datorită noilor gesturi de glisare. Se poate face instantaneu comutarea între afișarea aplicațiilor pe ecran întreg și ferestrele pop-up sau se poate împărți ecranul în jumătate pentru mai multe variante de multitasking.

Parteneriatele dintre Samsung, Google și Microsoft oferă aplicațiilor Google, inclusiv Chrome și Gmail, opțiunea Drag-and-Drop, ceea ce permite utilizatorilor să copieze și să partajeze rapid linkuri, fotografii și multe altele, de la o aplicație la alta.

Cu Google Meet, utilizatorii se pot conecta acum cu mai multe persoane pentru diferite activități comune, inclusiv pentru a viziona împreună videoclipurile pe YouTube sau pentru a se juca în grup, în timpul unui apel video. Ecranul pliabil permite afișarea mai multor opțiuni legate de pachetul complet Office de la Microsoft și Outlook și asigură modalități mai rapide de a interacționa cu conținutul. Experiența de multitasking este mai bună și datorită funcționalității S Pen-ului, care permite desenarea și luarea de notițe din mers. Noul S Pen poate fi stocat mai simplu acum, în interiorul carcasei.

Galaxy Z Fold4 realizează fotografii și videoclipuri mai bune cu un obiectiv de 50MP îmbunătățit, dar și cu Space Zoom de 30x. Noul Z Fold4 are o varietate de moduri pentru cameră, inclusiv Zoom Map mai mare, activată în modul Capture View, Dual Preview și Rear Cam Selfie, construite ca utilizatorii să profite de forma smartphone-ului și de flexibilitatea pe care o oferă în termeni de captare de imagini.

Conținutul este și mai captivant pe ecranul principal de 7.6 inci care este mai luminos și oferă o rată de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz, o cameră Under Display (UDC) mai puțin vizibilă și un nou aranjament de subpixeli. Aplicațiile populare de social media precum Facebook sunt optimizate pentru o vizualizare mai bună a conținutului pe un ecran mare. Mai mult, utilizatorii pot folosi aplicațiile de streaming video, cum ar fi Netflix, și să le urmărească hands-free, cu Flex Mode. Pentru aplicațiile ne-optimizate, utilizatorii pot controla conținutul pe dispozitiv fără întreruperi cu noul Touchpad, în Flex Mode, care asigură precizie atunci când utilizatorul vrea să pună pauză, să deruleze, să redea videoclipuri sau să mărească sau micșoreze conținutul.

Experiența de gaming devine mai bună datorită platformei mobile Snapdragon 8+ Gen 1 și a tehnologiei hiper-rapide 5G. Z Fold4 are o balama mai subțire, o greutate mai mică și rame mai înguste, iar ecranul mai lat permite interacțiuni mai ușor de realizat cu o singură mână, atunci când este utilizat ecranul extern .

Z Flip4 și Z Fold4 sunt cele mai rezistente pliabile create de Samsung, cu rame și balama din Armour Aluminium, un ecran extern și spate din sticlă de tip Corning Gorilla Glass Victus+. Durabilitatea ecranului principal este, de asemenea, îmbunătățită datorită optimizării stratului de protecție, care ajută la reducerea daunelor cauzate de șocurile externe. În plus, atât Z Flip4, cât și Z Fold4 sunt rezistente la apă, având IPX8.

Samsung Galazy Z Fold4 și Galaxy Z Flip4: Prețuri și disponibilitate

Galaxy Z Flip4 e disponibil în culori precum Bora Purple și Graphite, dar și prin noile culori Pink Gold și Blue. Pentru carcasa Galaxy Z Fold4 și S Pen Samsung există alternative de culori rafinate precum Graygreen, Beige și Phantom Black.

În plus, Galaxy Z Fold4 permite extinderea capacității de stocare până la 1TB și este disponibil exclusiv pe Samsung.com.

Galaxy Z Flip4 și Galaxy Z Fold4 vor fi disponibile pentru precomandă începând cu 10 august și vor avea lansarea comercială pe 26 august. Clienții care precomandă noile telefoane pliabile Galaxy vor primi un e-voucher de 200€ pentru Galaxy Z Fold4 sau 150€ pentru Galaxy Z Flip4 și an gratuit de Samsung Care+, însemnând protecție împotriva daunelor accidentale și suport de specialitate Samsung.

Etichete: , , , , , , ,