Sony ZV-1F este cel mai nou model de cameră compactă pentru vloggeri

Scris de | 14 octombrie, 2022
Sony ZV-1F este cel mai nou model de cameră compactă pentru vloggeri

Sony a lansat a doua sa cameră pentru vloggeri din seria ZV, ZF-1F, Faţă de ZV-1, acest model renunţă la câteva dintre dotările premium pentru un preţ mai mic. Un avantaj totuşi e că devine mai simplu de folosit şi pentru începători.

Sony ZV-1F are acelaşi senzor de 20.1 megapixeli EXMOR RS CMOS ca şi ZV-1. Măsoară 13.2 x 8.8 mm şi în loc să vină cu un obiectiv cu zoom variabil, el foloseşte un obiectiv fix F/2.0 cu distanţa focala de 20 mm. Oferă un unghi vizual mai generos şi e bun pentru capturile direct din mână. Această lungime focală e bună şi pentru fotografia stradală. În ce priveşte filmarea, ZV-1F este capabil de captură video 4K la 30 FPS.

Sony pune la bătaie şi o serie de profiluri de fotografiere, inclusiv S-Log2, S-Log3 şi HLG. Trebuie menţionat totuşi că ZV-1F poate face înregistrări doar în 8-bit 4:2:0, ceea ce nu reprezintă o captură compatibilă cu color grading prea avansat. E totuşi un tip de filmare foarte uşor de urcat pe web direct de pe smartphone. ZV-1F are şi marele avantaj că poate face capturi video verticale, atât de trendy pe Instagram, TikTok sau YouTube Shorts.

Camera integrează şi un microfon cu 3 capsule şi cu captură direcţională, cu protecţie contra vântului. Evident, îi puteţi conecta şi microfon extern utilizând conectorul de 3.5 mm. Mai există şi micro HDMI, în vreme ce portul microUSB a fost înlocuit cu un USB-C. Fiind vorba de Sony aici, e lesne de înţeles că primim şi stabilizare SteadyShot, Eye Autofocus, Object Tracking, Product Showcase, Soft Skin Effect şi un ecran de 7.5 cm, unul tactil.

Produsul costă 500 de euro şi vine pe final de luna octombrie.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena