Xiaomi prezintă CyberDog 2, cu un design mai bine şlefuit

Scris de | 17 august, 2023
Xiaomi prezintă CyberDog 2, cu un design mai bine şlefuit

Xiaomi şi al său câine electronic, CyberDog au făcut senzaţie la show-uri tech că IFA şi MWC, iar acum avem şi un succesor. Se numeşte Xiaomi CyberDog 2 şi este mai inteligent, făcând şi trucuri aidoma câinilor reali.

Produsul a fost prezentat alături de noul telefon pliabil MIX Fold 3, dar şi de tableta Xiaomi Pad 6 Max. Acest model este unul compact şi uşor, cu greutate de 8.9 kilograme şi înălţime de 36.7 centimetri. Poate fi asemuit cu un câine de talie mică sau medie. Este echipat cu o cameră AI, una RGB, plus 4 senzori ToF 3D, dar şi senzor LiDAR.

Toate sunt folosite pentru a se orienta mai bine în spaţiu şi amintesc de un sistem self driving. Mai are şi senzor de adâncime, senzor ultrasonic, senzor de forţă, senzor UWB. Integrează şi un obiectiv fisheye pentru cameră. CyberDog 2 poate face acum comenzi mai complexe: se poate ţine în echilibru şi imita mâncatul sau băutul de apă al unui câine real. Xiaomi şi-a antrenat câinele cu 30.000 de AI-uri de câini simulaţi pentru a atinge o mişcare naturală.

Poate sări, să se încline, face salturi şi îşi poate reveni rapid din căzături. Are 12 micro motoraşe numite CyberGear, care îi permit să alerge la o viteză de 1.6 metri pe secundă. Are şi control vocal şi evitare a obstacolelor.

Costă 1643 euro şi se vinde doar în China deocamdată.

Etichete: , , , ,