CES 2024 – LG a realizat cel mai rapid panou OLED pentru gaming din lume

LG a anunțat că va aduce la CES 2024, în Las Vegas, cel mai rapid panou OLED pentru gaming din lume. Acesta are 27 de inchi și o rată de refresh de 480Hz, fiind un panou QHD OLED, despre care compania spune că este o premieră a industriei și introduce „o nouă eră de OLEDuri”. Panoul este dezvoltat de LG Display, astfel că va fi vândut altor companii pentru a fi folosit în monitoarele de gaming ale acestora.

Monitorul vine cu rezoluție QHD (adică 2560 x 1440 de pixeli) și un timp de răspuns de doar 0,03ms, despre care LG spune că este cel mai rapid „din orice panou de pe piață disponibil la acest moment”. Sud-coreenii promit și o calitate a imaginii îmbunătățită, grație unei tehnologii proprietare numită META. Aceasta se folosește de un MLA (Micro Lens Array) pentru a maximiza emisia de lumină din panoul OLED și a minimiza reflecțiile externe. Această tehnologie devine foarte utilă mai ales în zonele întunecate din jocuri.

Conform celor de la LG, noul panou emite „cel mai scăzut nivel de lumină albastră din industrie”, doar jumătate din cantitatea pe care o emit LCD-urile standard. Acest lucru este util pentru a reduce oboseala ochilor și flicker-ul monitorului.

Noul panou OLED va apărea în monitoare chiar din prima jumătate a acestui an, însă nu au fost anunțate încă numele companiilor partenere. Nu este singurul panou de 480Hz pe care LG îl arată la CES în acest an, sud-coreenii venind și cu o variantă HD de 480Hz.