Corespondența CES 2024 – Cum vrea Samsung să te conecteze și mai bine cu locuința ta prin intermediul Inteligenței Artificiale

Scris de | 17 ianuarie, 2024
Corespondența CES 2024 – Cum vrea Samsung să te conecteze și mai bine cu locuința ta prin intermediul Inteligenței Artificiale

Gama de electrocasnice Bespoke de la Samsung este deja printre noi de ani buni, însă producătorul sud-coreean pare că vrea să ducă totul la nivelul următor în 2024. Am fost la CES 2024 ca să vedem cum se integrează AI-ul printre device-urile companiei asiatice și putem spune că nu am fost deloc dezamăgiți. Încă din timpul conferinței de presă, buzzword-ul care a ieșit la suprafață a fost „AI”, iar asta poate însemna un singur lucru: SmartThings.

„Odată cu apariția inteligenței artificiale, experiențe mai bune și mai inteligente vor redefini modul în care trăim”, a declarat Han. „Portofoliul larg al Samsung cu dispozitive de impact, alături de căutarea unei colaborări deschise, va contribui la aducerea inteligenței artificiale și hiperconectivității în atenția tuturor.” Deci, încă din timpul conferinței de presă, direcția era destul de clară. Apoi am ajuns în standul Samsung, despre care vei putea urmări și un clip pe canalul nostru de YouTube, unde ne-am convins că viitorul sună bine, mai ales acasă.

Ballie, un RD-D2 real

Însă una dintre atracțiile principale ale standului Samsung a fost Ballie, un robot asistent personal care te urmărește peste tot prin casă și care are grijă de rutina ta, personală, sportivă sau de business, și care poate proiecta diverse informații pe pereții casei sau pe tavan, poate suna pentru tine la diverse servicii de care ai nevoie sau poate face un scurt inventar al ingredientelor din frigider pentru a-ți sugera rețete bazate pe stocurile tale. Adică avem parte de o integrare completă cu gama Bespoke de care vorbeam mai devreme.

De asmenea, cei de la Samsung au mai anunțat în cadrul conferinței de presă că produsele interconectate cu SmartThings folosesc LiDAR acolo unde este posibil, adică pe aspiratoarele robot, de exemplu, și creează planuri digitale pe fiecare etaj pentru ca locația acestora să fie mult mai ușor determinată de către utilizator. Mai mult, avem parte și de o hartă interactivă a fiecărui produs Samsung cu AI pe care îl ai acasă, pentru ca să poți controla ușor fiecare lumină, priză, TV, soundbar etc., din fiecare încăpere.

Frigiderele Bespoke cu AI Vision Inside

În ceea ce privește electrocasnicele Bespoke, Samsung a venit cu o gamă nouă de mașini de spălat, frigidere, aspiratoare, iar accentul a fost pus în mod special pe bucătărie, acolo unde avem parte de mai multe device-uri care se ocupă în tandem să-ți facă viața mai ușoară. Una dintre cele mai notabile noi tehnologii este AI Vision Inside (pe frigidere), care utilizează o cameră internă inteligentă ce recunoaște obiectele care sunt plasate înăuntru sau scoase din frigider. Mai departe, display-ul îți va sugera ce rețete poți pregăti în funcție de ce a „citit”. De altfel, Samsung a anunțat și plite noi cu inducție și ecrane LCD de  șapte inci unde utilizatorii pot vizualiza rețetele selectate și salvate de pe Family Hub+ pentru a-i ajuta în pregătirea mesei.

În plus, Samsung Food se conectează și se integrează cu Samsung Health. Serviciul utilizează informațiile despre starea de sănătate din Samsung Health pentru a sugera rețete potrivite, personalizate fiecărui utilizator în parte. Ulterior, utilizatorii pot trimite instrucțiuni de gătit pentru aceste rețete la diferitele aparate de bucătărie cu câteva apăsări de buton.

De asemenea, Samsung tocmai a anunțat oficial noile smartphone-uri Galaxy S24, echipate cu noile funcții Galaxy AI, iar noi am văzut deja telefoanele în cadrul a două sesiuni de hands on, unul la CES 2024 și unul în București, înainte de dezvăluirea oficială. Există trei categorii de noutăți atunci când vorbim despre seria Galaxy S24. Avem pe de-o parte noutățile de design și construcție, upgrade-urile de hardware interior și o serie de funcții software complet noi, bazate pe ceea ce Samsung numește Galaxy AI.

Samsung Home-to-Car

Pe lângă anunțurile pe care le-a făcut Samsung în ceea ce privește locuințele, compania va pune accent și pe conectarea acestora cu mașinile prin intermediul SmartThings. Producătorul sud-coreean a anunțat un parteneriat cu Hyundai Motor Group. Samsung și Hyundai au semnat un document de acord, care a fost anunțat înainte de CES 2024. Conform acordului, utilizatorii vor avea acces la serviciile Home-to-Car și Car-to-Home, datorită conectivității SmartThings.

În plus, utilizatorii vor putea utiliza comenzile vocale pentru activarea de la distanță a funcțiilor mașinii, cum ar fi încălzirea în avans sau deschiderea și închiderea geamurilor. Conectivitatea SmartThings funcționează și invers, astfel încât utilizatorii pot controla funcțiile casei din vehiculul lor. Utilizatorii vor putea deschide și închide automat ușile garajului în funcție de locația mașinii, precum și să regleze temperatura casei. Toate aceste acțiuni pot fi efectuate prin comenzi vocale.

Etichete: , , , , , , ,