EA dă afară peste 650 de angajați

Concedierile în lumea gaming-ului continuă, după ce în această săptămână Sony a anunțat că dă afară 900 de angajați din diviza de PlayStation și închide studiourile din Londra. Acum urmează EA, care a spus că va renunța la 5% din totalul forței sale de muncă, echivalentul a peste 650 de oameni, într-un raport trimis SEC (Securities and Exchange Commission). Concedierile vin ca urmare a unei decizii a companiei de a renunța la unele spații de birouri și de a opri dezvoltarea anumitor jocuri video.

În 2023, peste 10.500 de oameni care lucrau în industria jocurilor video și-au pierdut locul de muncă și doar în ianuarie 2024 au urmat alți peste 6000. Printre companiile care au renunțat la angajați în acest an se numără Microsoft, Riot Games și Unity.

Într-un mesaj trimis angajaților EA, CEO-ul Andrew Wilson a scris că își dorește ca firma sa să „livreze experiențe conectate, mai profunde, pentru fanii de pretutindeni”. De asemenea, el spune că aceste concedieri vor permite EA să se concentreze mai mult pe „oportunitățile sale cele mai mari – inclusiv IP-urile sale proprietare, jocurile sportive și comunitățile masive online”. Compania se așteaptă să finalizeze tăierile de joburi până la începutul următorului sfert fiscal.

Unul dintre jocurile care vor avea de suferit de pe urma acestei decizii este shooter-ul FPS bazat pe lumea Star Wars, la care lucra studioul Respawn, cumpărat de EA în 2017. „E întotdeauna dificil să părăsești un proiect, și această decizie nu reflectă talentul echipei, tenacitatea sau pasiunea pe care o au pentru acest joc” a scris Laura Miele, președintele EA Entertainment, într-o notă internă.