Motorola Edge 50 Ultra și Fusion: texturi de lemn și piele întoarsă și prețuri mai mici în România. Moto Buds+, o surpriză neașteptată

Scris de | 18 aprilie, 2024
Motorola Edge 50 Ultra și Fusion: texturi de lemn și piele întoarsă și prețuri mai mici în România. Moto Buds+, o surpriză neașteptată

Despre Motorola Edge 50 Pro am discutat deja în cadrul unui review, pe care îl puteți găsi atât în format video pe canalul nostru de YouTube, Connect România, dar și în format text, aici, pe site. Am avut însă ocazia să vedem și celelalte două modele din seria Edge 50, variantele Ultra și Fusion, alături de căștile Moto Buds+, în cadrul unei sesiuni de hands-on. Iată care au fost impresiile pe care ni le-au lăsat aceste dispozitive și ce sperăm să aflăm odată ce se vor lansa oficial în magazine.

Motorola Edge 50 Ultra oferă majoritatea capabilităților unui flagship, la un preț mai mic

Modelul Edge 50 Ultra este modelul superior al gamei, cel care vine cu cele mai performante componente, dar și cel mai scump din gamă. Anul acesta, Motorola a decis să renunțe la concurența directă cu flagship-urile momentului și încearcă să ofere majoritatea experienței premium, la un preț mai mic, cu mici compromisuri. Atunci când ne uităm pe lista de specificații, compromisul principal al lui Ultra este procesorul. În locul unui Snapdragon 8 Gen 3, Motorola a ales un Snapdragon 8s Gen 3, practic un model intermediar între flagship-ul de anul trecut și cel de anul acesta.

Majoritatea utilizatorilor nu vor simți mari diferențe în utilizare normală, însă, iar pe asta se bazează și Motorola. Totuși, din punctul de vedere al specificațiilor hardware, în rest, vorbim despre un telefon, de top, cu finisaje premium. Așa cum Edge 50 Pro a fost livrat în variante cu piele vegană pe spate sau cu textură care imită marmura, așa și Edge 50 Ultra vine cu trei variante de culoare și texturi. Avem o variantă portocalie „Peach Fuzz” din piele vegană, o variantă neagră, simplă, tot cu plastic care imită pielea și o variantă inedită cu textură de lemn. De mult nu am mai văzut un telefon cu textură „lemnoasă”, iar Edge 50 Ultra cu siguranță va atrage priviri.

Telefonul se simte bine în utilizare, oferind o senzație similară cu Edge 50 Pro, cu ecran curbat pe laterale și o îmbinare excelentă a componentelor. Avem însă de a face cu sticlă Gorilla Glass Victus+, față de Glass „standard” pe Pro și rezistență la apă și praf la standardul IP68.

Ecranul este aproape identic cu cel de pe Pro, cu mențiunea că are luminozitate la 2.500 nits. Rezoluția rămâne la fel, dar și refresh rate-ul la 120 Hz. Camerele sunt de 50 megapixeli pe wide, ultrawide și camera frontală și există și un zoom 3x periscopic cu senzor de 64 megapixeli. Avem tot o baterie de 4.500 mAh cu 125W încărcare pe fir și 50W wireless, dar și un încărcător în pachet.

Abordarea Motorola în România este însă interesantă în această generație. Acest model va costa 3.999 lei atunci când va ajunge în magazinele din România și va veni într-o singură configurație: cu 16 GB RAM și 1 TB stocare. Desigur, nu există un slot microSD, dar probabil că la această stocare nici nu ai nevoie de așa ceva.

Singurele „probleme” ar putea apărea la nivel software. Din cât am butonat telefonul la evenimentul de prezentare, acesta pare să ruleze software identic cu cel al lui Motorola Edge 50 Pro, iar acela s-a dovedit a fi imperfect pentru lansarea de săptămâna aceasta. Aceleași bug-uri pot fi întâlnite și pe modelul Ultra, dar măcar există puțin timp între acest anunț și lansarea propriu-zisă, în care problemele ar putea fi rezolvate. Rămâne să verificăm totul în review.

Motorola Edge 50 Fusion este cel mai ieftin model al seriei

Pe de altă parte, avem Motorola Edge 50 Fusion, cel mai ieftin model al seriei 50. Acesta ar putea fi un model interesant, întrucât nu sacrifică foarte multe lucruri față de Edge 50 Pro. De exemplu, acesta este echipat cu un chipset Snapdragon 7s Gen2, față de 7 Gen 3, apropiat ca performanță. Apoi, ecranul este foarte similar, dar cu rezoluție Full HD+ și doar 1.600 nits luminozitate, tot la 144 Hz. Configurația hardware este cu 12 GB RAM și 512 GB stocare, iar prețu este de 1.800 lei.

Telefonul are un design elegant, similar cu cel ale modelelor superioare, și vine chiar și cu o baterie mai mare, de 5.000 mAh, dar cu încărcare la 68W. Sistemul de camere pierde zoom-ul, dar primește un senzor foto Sony Lytia LYT-700C de 50 megapixeli și unul de 13 megapixeli pentru ultrawide. Chiar și rezistența la apăși praf rămâne valabilă, iar la nivelul design-ului, acesta este singurul care primește nu doar versiune cu piele vegană pe spate, ci și o versiune de piele întoarsă vegană de culoare roz, destul de plăcută la atingere. Rămâne de văzut cum va rezista în timp. Și acest model va fi disponibil la noi în piață din luna mai.

Moto Buds+, prima colaborare Motorola cu BOSE

În cele din urmă, am văzut și căștile Moto Buds+, realizate în parteneriat cu Bose. Acestea beneficiază de difuzoare mari la interior, funcții avansate precum spatial audio și Dynamic ANC dar și o autonomie de lungă durată, la 8 ore per încărcare și 38 de ore în total alături de cutie. De altfel, cutia se încarcă și wireless și poate fi alimentată de la Edge 50 Pro și Ultra, care oferă  încărcare wireless prin power sharing. Parteneriatul cu Bose sugerează o calitate superioară a sunetului și anulării zgomotului ambiental, iar compatibilitatea cu Dolby Atmos ar trebui să asigure o îmbunătățire a sunetului în special în conținut cu efecte surround.

Moto Buds+ vin pe la 700 de lei în România, un preț competitiv pentru această gamă de produse.

Au fost prezentate și Moto Buds „standard”, dar nu am putut să le vedem pe viu. Acestea vor fi livrate în patru variante de culoare: bleu, roșii, verzi și albastre. Și acestea au ANC dinamic, Hi-Res audio și până la 9 ore de autonomie. Nu au încărcare wireless și certificare Dolby Atmos, în schimb. Prețul este însă unul foarte bun, la 300 lei.

Cert este că Motorola are o gamă de produse noi destul de atractivă, pe hârtie, dar, așa cum am văzut în cazul lui Motorola Edge 50 Pro, este posibil să avem câteva surprize, nu toate plăcute, la nivel software. Compania promite trei ani de actualizări de sistem chiar și pe modelul Fusion, deci există speranța că dacă bug-urile vor persista, măcar acestea ar trebui să poată fi rezolvate în următoarele update-uri.

Având însă în vedere că prețurile telefoanelor Edge 50 din România sunt semnificativ mai ieftine decât cele oficiale, comunicate la nivel internațional (999 euro pentru Ultra, 699 euro pentru Pro și 469 euro pentru Fusion), sunt slabe șanse să mai vedem reduceri consistente în perioada imediată lansării. Cu Edge 50 Ultra la 3.999 lei, Edge 50 Pro la 2.999 lei și Edge 50 Fusion la 1.799 lei, gama de telefoane noi de la Motorola oferă câte ceva pentru fiecare prag important de preț în zonele dintre mid-range și începutul gamei premium.

Etichete: , , , , , , , ,