Energy Expo - Join the revolution

Huawei Pura 70 Ultra, dezasamblat complet. Cum funcționează camera retractabilă VIDEO

Scris de | 23 aprilie, 2024
Huawei Pura 70 Ultra, dezasamblat complet. Cum funcționează camera retractabilă VIDEO

Seria Huawei Pura 70, sau „P70”, a fost deja anunțată pentru lansare în China și, cel mai probabil, va ajunge și pe piața din Europa, dar într-o ediție limitată. Modelul Pura 70 Ultra este unul dintre puținele telefoane care integrează piese în mișcare la nivelul camerei foto, iar un canal de YouTube din China deja l-a dezasamblat complet pentru a vedea cum sunt asamblate și cum funcționează piesele de la interior.

Huawei Pura 70 Ultra integrează una dintre cele mai avansate camere de pe un smartphone de până acum

Sistemul de camere de pe Huawei Pura 70 Ultra vine cu mai toate tehnologiile avansate disponibile în acest moment în piața de smartphone-uri. Avem un senzor de 1” pe format RYYB care este stabilizat intern, asemeni camerelor foto profesionale și senzorului de pe iPhone. Astfel, stabilizarea optică nu mai este necesară. Huawei poate implementa astfel alte tehnologii direct în lentilă, precum o diafragmă cu 6 lamele care poate închide și deschide între f/1.4 și f/4.0, dar și un sistem retractabil pentru lentilă.

Această soluție pare să fi fost aleasă pentru a asigura dimensiuni compacte pentru telefon. Toate dispozitivele cu camere de 1” de până acum au camere foarte mult ieșite în relief, dar Huawei Pura 70 Pro are un sistem de camere mai compact. Atunci când pornești camera, obiectivul principal iese puțin mai mult în relief, fiind ajutat de un motoraș asablat pe capacul de pe spate. Astfel, camera poate focaliza corect, așa cum vedeam în trecut pe camere foto compacte.

Impresionant este, de fapt, și faptul că în ciuda părților în mișcare, telefonul rămâne rezistent la apă și praf la standardul IP68. Huawei a reușit să facă asta folosind o garnitură de cauciuc în zona lentilei.

Există și un zoom periscopic, alături de camera principală și cea ultrawide, dar acestea sunt deja tehnologii pe care le vedem destul de des în industrie.

Huawei a integrat multă răcire la interiorul dispozitivului

Mai interesant este că Huawei are un design intern destul de complex, cu multe piese și o baterie imensă, de 5.200 mAh, dar care se scoate cam greu, nefiind echipată cu adeziv pe benzi, ci lipită de șasiul intern. Mai mult, multe componente, de la procesor, la ecran și chiar și camerele foto sunt echipate cu sisteme de răcire formate din diverse suprafețe care pot face un transfer de energie rapid, dar și cu pastă termoconductoare în zonele de contact.

Singurul lucru care nu este „de flagship” la acest model rămâne însă procesorul Kirin 9010, care este cam la fel de puternic precum un procesor de acum 3-4 ani din zona flagship, sau cu un mid-range mai recent. Canalul WekiHome a rulat și niște teste, iar în toate, noul Kirin 9010 iese ceva mai bine decât predecesorul 9000s de anul trecut, dar rămâne cu mult în urma modelelor de top ale momentului. Un avantaj al lui Kirin 9010 este faptul că nu prea se încinge, nici măcar în jocuri video avansate. Dezavantajul ar fi că jocurile pot rula doar la setări grafice mai scăzute.

Etichete: , , , , ,