Transsion, producătorul care a depășit Oppo la nivel global, intră în România cu brand-ul Infinix

Scris de | 24 aprilie, 2024
Transsion, producătorul care a depășit Oppo la nivel global, intră în România cu brand-ul Infinix

Cei care au văzut recent știrile despre clasamentul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume au aflat probabil că o companie relativ necunoscută, Transsion, a scos Vivo din primele cinci companii și a depășit chiar și Oppo la nivel mondial. Astăzi, 24 aprilie 2024, Transsion anunță că intră pe piața din România prin lansarea telefoanelor brand Infinitx la noi în piață. Acestea sunt în principal modele ieftine, bine dotate din punct de vedere hardware, care sunt dedicate utilizatorilor sensibili la preț, și în special tinerilor. Cele cinci telefoane care se lansează astăzi în România sunt disponibile la prețuri între 449 și 1.499 lei.

Infinix lansează cinci modele de smartphone-uri de buget pe piața din România

Transsion este o companie de origine chineză, iar brand-ul Infinix există de mai bine de 10 ani. Acesta a debutat și s-a consacrat pe piața din Africa, urmând apoi să se dezvolte spre est și abia în ultimii câțiva ani să pătrundă în Europa. În prezent, Infinix este disponibil în câteva țări din Europa de Est, printre care se numără Polonia, Cehia și alte câteva țări din regiune.

În România, primele modele care ajung pe piață sunt variantele Smart 8, Hot 40i și Hot 40 Pro, dar și modelele mid-range superioare Note 40 și Note 40 Pro. Toate aceste modele sunt disponibile momentan în variante cu modem-uri 4G, urmând ca în următoarele câteva săptămâni să fie lansate și variante 5G pentru modelele care există. De asemenea, Infinix a dezvăluit că plănuiește să lanseze și dispozitive din alte categorii, precum dispozitive smart „IoT”, dar și laptop-uri și alte categorii. Acelea vor veni pe piață din luna iunie.

Ar mai exista și o gamă de smartphone-uri superioară, cea de top a companiei, numită Zero. Aceasta va debuta însă în România abia din luna septembrie.

Smart 8: un smartphone de bază la preț de sub 100 de euro

Smart 8 este modelul de bază de la Infinix. Este un smartphone entry-level cu un ecran mare, de 6,6”, ecran HD+ la 90 Hz și beneficiază de un procesor Unisoc octa-core la 1,6 GHz. Marele său avantaj este bateria mare, de 5.000 mAh, dar care se încarcă cam lent, la 10W pe fir. Cu 3 GB memorie RAM și 64 GB stocare internă, acest model poate fi recomandat drept un telefon pentru utilizatori care nu au pretenții, dar și un prim telefon pentru un copil sau o persoană în vârstă.

Smart 8 beneficiază de un sistem cu o singură cameră foto pe spate, de 13 megapixeli și o cameră frontală de 8 megapixeli. Acest model pornește însă de la 449 lei la preț întreg, fără reducere, deci este unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri cu Android din piață. Acesta rulează însă Android T Go, nu versiunea „completă” a sistemului de operare.

Smart 8 vine însă la pachet cu toate accesoriile de care ai putea avea nevoie: folie aplicată pe ecran din fabrică, o husă din silicon, încărcător și cablu, dar și căști pe jack de 3,5mm. Este un pachet avantajos având în vedere prețul.

Infinix Hot 40i urcă la Android „complet” și un hardware mai performant

Hot 40i este modelul următor în ierarhia Infinix, echipat tot cu un chipset Unisoc T606 și un ecran IPS cu rezoluție HD+ la 90 Hz. Ecranul este puțin mai mic, la 6,56” și vine cu o baterie la fel de mare, cu capacitate de 5.000 mAh. Acesta se încarcă însă la 18W și include încărcătorul în pachet.

Configurația hardware este puțin mai avansată, fiind disponibile variante cu 128 sau 256 GB stocare și 4 sau 8 GB memorie RAM. Acest model face trecerea la o cameră de 50 megapixeli pe spate și 32 megapixeli pe față, fără alte camere auxiliare. În afară de configurația internă și o cameră puțin mai bună, nu avem parte de alte upgrade-uri majore.

La fel ca Smart 8 și restul de telefoane Infinix prezentate astăzi, și Hot 40i vine cu toate accesoriile necesare în pachet. Prețul este de 599 lei pentru varianta de bază 4+128 GB și 749 lei pentru 8+256 GB.

Hot 40 Pro este primul mid-range „adevărat” al gamei Infinix

Hot 40 Pro este primul model care urcă pe o treaptă superioară de performanță și dotări. Avem de a face cu un telefon bazat pe un chipset MediaTek Helio G99 la 2,2 GHz, cu 8 GB memorie RAM standard și 128 sau 256 GB stocare internă. Există și posibilitatea de extindere a memoriei prin memorie virtuală, la nevoie.

Ecranul lui Infinix Hot 40 Pro este un IPS Full HD+ cu diagonală de 6,78” și refresh rate la 120 Hz, iar bateria are capacitate de 5.000 mAh cu încărcare la 33W pe fir. Și camera foto primește un upgrade semnificativ la 108 megapixeli pe spate cu o cameră secundară macro de 2 megapixeli și o cameră frontală de 32 megapixeli. Și acesta, la fel ca restul modelelor anterioare, include un slot de carduri microSD.

Modelul Infinix Hot 40 Pro este listat în oferta magazinelor de specialitate în varianta cu 256 GB stocare la 999 lei. Și acest model vine cu toate accesoriile menționate anterior în pachet.

Seria Infinix Note face trecerea la ecrane AMOLED

Urcând încă o treaptă pe scara telefoanelor Infinix avem noul Note 40, un model echipat cu o versiune mai performantă a chipset-ului de la MediaTek. Acesta este un Helio G99 Ultimate, care folosește, la rândul său, un ecran de 6,78” FullHD+ la 120 Hz, dar de data aceasta pe panel AMOLED cu luminozitate maximă la 1.300 nits. Deja ne apropiem de o gamă superioară de dotări.

Toate telefoanele Infinix sunt construite din plastic, însă Note 40 este primul care se laudă și cu rezistență la stropi de apă și la praf la standardul IP54. Mai mult, acesta vine cu o configurație standard 8+256 GB, dar și cu încărcare la 45W pe fir pentru acumulatorul de 5.000 mAh. Acesta este însă și primul care vine cu încărcare wireless, ceva ce nu prea suntem obișnuiți să vedem pe telefoane atât de ieftine.

La 1.199 lei, Infinix Note 40 include în pachet o husă cu magneți, de care poți atașa încărcătorul wireless proprietar, care vine inclus, pentru încărcare wireless la 20W. Este un sistem similar cu MagSafe de la Apple, cu mențiunea că magneții sunt doar pe husă, nu și pe telefon.

În cele din urmă avem Infinix Note 40 Pro, cel mai performant model care ajunge momentan în România. În termeni de performanță, este identic cu 40 „standard”, folosind același Helio G99 Ultimate de la MediaTek, 8 GB RAM și 256 GB stocare. Există și o variantă superioară, cu 12 GB RAM, însă marea diferență este ecranul, curbat la margini. Este tot un AMOLED la 120 Hz cu rezoluție Full HD+, însă.

Încărcarea se face la 70W pe acest model și este de asemenea compatibil cu încărcare wireless și include husă, încărcător, folie de sticlă și căști pe USB-C. Modelele Note nu au jack de căști, dar măcar sunt disponibile în pachet cele cu fir.  Acest model costă 1.499 lei și ar putea fi o alegere bună pentru cei care vor un telefon cu ecran foarte mare, design frumos și toate accesoriile în pachet.

Singurele dezavantaje reale ale modelelor Note ar fi conectivitatea 4G și faptul că ai doar 2 ani de actualizări de sistem și trei ani de actualizări de securitate, pe când alte modele la prețuri apropiate au și 5G și mai multe update-uri. Cu puțin noroc, modelele cu 5G se lansează foarte curând pe piață.

Infinix ar putea da bătăi de cap producătorilor în zona de preț de sub 300 de euro

Am văzut toate modelele Inifnix la evenimentul de lansare și trebuie să recunosc că sunt măcar curios să le testez. Este clar că acestea nu sunt telefoane care să se adreseze tuturor utilizatorilor, însă în funcție de cât de bine optimizat este software-ul XOS 14 și cât de performante se dovedesc a fi camerele acestor telefoane, s-ar putea să avem un nou brand competitiv în zona de preț de sub 300 de euro.

Acum că Transsion a deschis calea cu Infinix, ar putea să aducă în România, cândva, și Tecno, brand-ul pe care îl folosește pentru experimente tehnologice, precum tehnologii noi de camere, ecrane pliabile și componente mai performante.

Etichete: , , , , , , , , , ,