Xiaomi lansează Redmi Turbo 3, un telefon „aproape flagship” cu un preț imbatabil

Scris de | 11 aprilie, 2024
Xiaomi lansează Redmi Turbo 3, un telefon „aproape flagship” cu un preț imbatabil

Redmi, brandul secundar de la Xiaomi, a anunțat o nouă serie de smartphone-uri. După câțiva ani în care a oferit variante „Turbo” ale modelelor deja lansate, Redmi creează acum seria ”Turbo” ca una de sine stătătoare. Aceasta va oferi un nivel de performanță între cel al gamei mid-range superioare Note și celei cu capabilități de flagship, Redmi K. Primul model se numește Redmi Turbo 3 și este unul dintre primele smartphone-uri din piață echipat cu chipset-ul Snapdragon 8s Gen 3 de la Qualcomm.

Redmi Turbo 3 face niște compromisuri, dar majoritatea utilizatorilor ar putea să le accepte având în vedere avantajele acestui model

Din foarte multe puncte de vedere, Redmi Turbo 3 este un „aproape flagship”. Acesta vine echipat cu un ecran AMOLED de 6,67” și rezoluție 2.712 x 1.220 pixeli, refresh rate la 120 Hz, luminozitate de 2.400 nits și se laudă cu culori nu doar pe 10 biți, ci pe 12 biți, dar doar cu compatibilitate HDR10+. Ecranul integrează, așa cum ne așteptăm deja în 2024, un senzor de amprentă și o cameră foto frontală de 20 megapixeli.

Configurația care are la bază Snapdragon 8s Gen 3, un chipset care, la rândul său face o punte între generațiile Gen 2 și Gen 3 ale chipset-urilor high-end de la Qualcomm, este completată de 12 sau 16 GB memorie RAM și 256 GB, 512 GB sau 1 TB de stocare pe format UFS 4.0, cu viteze de flagship.

Singurul aspect unde vei vedea că acest model nu este un flagship este atunci când vezi configurația camerelor foto. Avem un Sony Lytia LYT-600 de 50 megapixeli, un senzor performant pe care l-am văzut și pe OnePlus 12, de exemplu, cu obiectiv wide cu diafragmă f/1.59, stabilizat optic, dar cu o singură cameră secundară. Este vorba despre un ultrawide modest, cu rezoluție de 8 megapixeli pe un senzor Sony IMX355 de dimensiuni mici.

Telefonul include și un acumulator de 5.000 mAh și încărcare la 90W, la fel ca flagship-urile Xiaomi. Se pare că încărcarea la 120W este acum rezervată doar modelelor mid-range și doar câtorva modele din gama superioară.

Redmi Turbo 3 ar putea rămâne exclusiv Chinei în versiunea pe care o vedem acum însă se zvonește că ar putea fi rebrand-uit în Poco F6 atunci când va fi lansat la nivel internațional. Prețul din China este foarte avantajos, pornind de la 1.999 yuan, echivalent cu 260 de euro, pentru varianta 12+256 GB. Există și o ediție specială Harry Potter, cu un spate decorat cu grafică inspirată de celebra franciză britanică.

Etichete: , , , , ,

Sursa: https://www.mi.com/shop/buy/detail?product_id=19835