ZTE Grand X In review: Putere Intel

Scris de | 7 martie, 2013
ZTE Grand X In review: Putere Intel

ZTE_GrandX_INZTE Grand X In, primul smartphone cu procesor Intel care ajunge pe piața românească este o surpriză plăcută, atât ca preț cât și ca utilizare. connect a avut ocazia unui test practic și a profitat din plin de ea.

Text de: Bogdan Bele

Ajuns pe piața din România exclusiv în magazinele COSMOTE și Germanos, smartphone-ul are un preț mai mult decât accesibil, de 999 de lei fără conectare, preț ce include TVA. Ar fi însă o foarte mare greșeală să crezi că prețul este singurul punct forte al terminalului, așa cum vei afla în cele ce urmează.
Având în vedere prețul, probabil că te-ai aștepta la compromisuri în ceea ce privește finisarea; lucrurile nu stau deloc așa. Grand X In arată elegant și dispune de o finisare bună – absolut nimic nu scârțâie, totul este foarte bine îmbinat, iar rama de metal aduce un plus de eleganță. În plus, partea din spate, decorată cu logo-ul Intel (atrage atenția din primul moment, fiind prezent și pe ecranul de boot), este dintr-un material care face ca smartphone-ul să alunece ceva mai greu din mână. Cert e că Grand X In este un smartphone elegant, chiar dacă nu are elemente de design care să îl scoată foarte tare în evidență.

ZTE_Grand x INDisplay de calitate
Odată pornit și bootat sistemul de operare, nu ai cum să nu ai parte de o altă surpriză plăcută – displayul. Touchscreenul smartphone-ului cu procesor Intel, la o rezoluție de 960 x 540 și o dimensiune de 4,3 inchi, este unul foarte luminos, care afișează excelent conținuturile chiar și în cazul unei utilizări în lumină puternică. Chiar dacă din unele unghiuri vizualizarea nu este perfectă, displayul este unul care nu prea lasă motive de care să te plângi.
Așa cum spuneam ceva mai sus, vorbim despre un terminal cu procesor Intel, primul de acest fel comercializat în România. Este vorba despre un procesor single-core la 1,6 GHz, ajutat în funcționare de 1 GB de memorie RAM. Că pe piață sunt modele dual și quad-core, e perfect adevărat. Nu însă în această categorie de preț. Pe lângă asta, nu am întâlnit absolut nici un fel de probleme sau blocări în utilizare, indiferent ce ne-a interesat. Sistemul de operare Android 4.0.4 s-a mișcat foarte bine, iar utilizarea a decurs cât se poate de fluent, fără întârzieri.
Sarcinile de fiecare zi au decurs bine și se poate spune că este un aparat care nu îți va aduce alte bătăi de cap decât cele pe care le ai deja. Și dacă vorbeam despre utilizare, trebuie spus că o utilizare intensă va „seca” bateria la finele unei zile ocupate. În cazul în care telefonul este folosit mai mult pentru convorbiri sporadice și mai puțin pentru navigare pe web, poți obține ceva mai mult de la bateria sa. Dar până la urmă, un smartphone se achiziționează pentru a fi folosit intens, astfel că la finele zilei probabil că vei avea nevoie de o priză.

Ecran de start modificat
Și dacă tot vorbeam de utilizare intensă, sistemul de operare va fi cel cu care te vei intersecta direct, și trebuie spus că aici avem de-a face cu Android în stare vecină cu cea pură. S-a umblat doar la ecranul de start, care folosește niște scurtături similare petalelor unei flori pentru a accesa funcțiile cele mai importante. Așa cum probabil te-ai aștepta, este vorba despre o funcție personalizabilă. Și deblocarea se face ceva mai ciudat, printr-o apăsare lungă; cu asta te vei obișnui, însă, extrem de repede.
În rest, așa cum am spus-o, totul funcționează fluent și nu există motive să se plângă cineva.
În ceea ce privește camera, ZTE a făcut o treabă bună. Camera este una de 8 megapixeli, și, în condiții de lumină bună, pozele ies destul de bine, chiar dacă un pic întunecate. Aparatul dispune și de funcție de panoramă, una ușor de folosit și care funcționează bine.
Poți, de asemenea, filma la calitate 1080p, iar filmările ies și ele bine. Le poți stoca pe un card microSD – modelul testat nu venea cu unul în pachet – sau în memoria internă de 4 GB.Screenshot_2013-01-24-12-05-45

În test
Aparatul cu procesor Intel s-a descurcat, așa cum am menționat, foarte bine în utilizarea zilnică, dovedindu-se un partener bun pentru o viață ocupată. În ceea ce privește benchmarkurile, rezultatele au fost pe alocuri unele cu care modelul ZTE se poate mândri.
În Vellamo Metal, scorul a fost de 547, sub Samsung Galaxy S 3, Motorola Razr i și HTC One X, dar peste Samsung Galaxy Note sau LG P880. În Vellamo HTML5, scorul a fost de 832, cu destule modele deasupra modelului cu procesor Intel.
În benchmarkul AnTuTu v3, scorul a fost de 11158, sub modele ca LG Nexus 4, Optimus G sau Samsung Galaxy S3.

Concluzie
La prețul de 999 RON cu TVA inclus fără conectare ZTE Grand X In este greu de bătut.

Etichete: , , , ,