Suma pe care a plătit-o Microsoft pentru a aduce Guardians of the Galaxy în Game Pass

Scris de | 29 martie, 2022
Suma pe care a plătit-o Microsoft pentru a aduce Guardians of the Galaxy în Game Pass

Posesorii abonamentului Xbox Game Pass al celor de la Microsoft au putut observa în ultimele săptămâni o adiție majoră printre titlurile pe care le oferă serviciul: Marvel’s Guardians of the Galaxy, joc care a devenit disponibil gratuit pentru utilizatorii de Game Pass pe 10 martie, la numai 4 luni și jumătate de la lansare.

Titlul celor de la Square Enix a fost foarte bine primit de critici și fani, însă compania din spatele său a anunțat că rezultatele financiare au fost dezamăgitoare, motiv pentru care probabil că oferta celor de la Microsoft a și părut extraordinar de tentantă. Square Enix a invocat drept motive pentru nereușita financiară a jocului dezamăgirea audiențelor pentru Avengers, lansat cu un an înainte, precum și o campanie de marketing aproape inexistentă.

Cu toate acestea, Marvel’s Guardians of the Galaxy a primit o mulțime de nominalizări și premii la sfârșitul lui 2021, fiind considerat o „gură de aer proaspăt” de la titlurile de tip AAA, open-world, care sunt din ce în ce mai numeroase în ultima perioadă.

Asta a atras și atenția Microsoft, gigantul plătind, conform analistului David Gibson, care citează surse din interiorul Square Enix, între 5 și 10 milioane de dolari pentru a aduce Guardians of the Galaxy în Xbox Game Pass.

Microsoft continuă să ofere astfel o ofertă extrem de competitivă și atractivă prin Game Pass, serviciul său disponibil atât pe Xbox, cât și pe PC. Anul 2022 se anunță unul foarte important, cu o mulțime de lansări day one pentru serviciu, cu jocuri foarte așteptate, produse de studiourile Microsoft, precum Redfall sau Starfield.

Etichete: , , , , , ,