Horizon Zero Dawn va primi un remaster pentru PlayStation 5

Scris de | 4 octombrie, 2022
Horizon Zero Dawn va primi un remaster pentru PlayStation 5

Suntem în sezonul remaster-urilor şi după ce am jucat seria Mafia, recent am văzut The Last of Us sosind pe PS5. Acum se pare că Horizon Zero Dawn va primi un remaster pentru PlayStation 5. Greu de crezut că timpul a trecut aşa repede şi sunt deja 5 ani de la debutul originalului.

Informaţia a fost confirmată de MP1st şi VGC, de la surse apropate de Sony. Dacă la TLOU înţelegem remaster-ul, el având 9 ani, Horizon e încă proaspăt în memoria noastră şi arată destul de bine. În plus Horizon Forbidden West a debutat în acest an. Mai mult de atât, e disponibil şi pe PS4 şi pe PS5. Posibil ca Sony să aştepte momentul oportun pentru a lansa jocul pe PS5, pentru a profita de hype-ul generat de serialul Netflix Horizon.

Deocamdată nici Sony şi nici Guerilla nu au confirmat remake-ul, dar sursele par sigure. Ar trebui să avem un upgrade vizual, cu texturi mai detaliate, efecte de iluminare superioare şi draw distance extins. Animaţiile şi modelele vor fi aduse la nivel de Forbidden West. Moduri de grafică şi funcţii de accesibilitate găsite în jocul de anul ăsta vor ajunge şi pe remaster. Aceleaşi surse de mai sus vorbesc şi despre un Horizon complet nou, unul axat pe multiplayer.

El ar avea acţiunea în universul Horizon şi nu e clar dacă e PvP sau coop, eventual un battle royale. Aparent opţiunile de personalizare au de-a face cu facţiunile şi triburile din joc. Între timp putem juca o versiune upgradata de Horizon Zero Dawn pe Steam, una lansată în 2020. Zero Dawn a primit un patch pentru performanţă pe PS5 în 2021.

Etichete: , , ,

Sursa: Polygon