Sony pregăteşte o nouă consolă portabilă: PlayStation Q Lite

Scris de | 6 aprilie, 2023
Sony pregăteşte o nouă consolă portabilă: PlayStation Q Lite

Se pare că segmentul consolelor portabile e pe cale să revină, după ce în ultimii ani a fost dominat de Nintendo Switch. Un insider apropiat de Sony scrie că firma japoneză ne pregăteşte o nouă consolă portabilă, cunoscută deocamdată ca PlayStation Q Lite.

În acest moment piaţa dispozitivelor portabile pentru gaming e… confuză. Black Shark şi Lenovo tocmai au renunţat la telefoane de gaming, lăsând Nubia şi ASUS singure în segment. Între timp după Steam Deck, ASUS vine cu ROG Ally şi tot apar clone de Steam Deck de peste tot. Sony are o altă abordare cu PlayStation Q Lite, mergând pe mâna streaming-ului de jocuri.

Aparent consola ar fi gata să debuteze la toamnă, alături de un PS5 Pro sau PS5 Slim. Q Lite va suporta streaming adaptiv la rezoluţie 1080p şi 60 FPS. Va necesita conexiune constantă la Internet, iar sursa, Tom Henderson scrie că a văzut deja un prototip incipient, care arată ca un controller PS5 DualSense, dar cu un ecran de 8 inch LCD integrat în centru.

Are butoane trigger adaptive, difuzoare, butoane de volum, jack audio de 3.5 mm şi suport pentru streaming de jocuri PlayStation 5. Încă nu e clar dacă va suporta şi alte servicii de game streaming în afară de cele Sony, dar şansele sunt mici.

Etichete: , , ,

Sursa: Metro.co.uk