Xiaomi lansează un inel inteligent înaintea Samsung, cu autonomie de 180 zile

Scris de | 16 aprilie, 2024
Xiaomi lansează un inel inteligent înaintea Samsung, cu autonomie de 180 zile

Samsung a anunțat că intră pe piața de inele inteligente la Mobile World Congress, dar nu pare că se grăbește. Această ezitare a lăsat locul multor companii mai mici să intre pe piață, cu dispozitive la prețuri extrem de mici, chiar și în comparație cu concurența deja prezentă pe piață, precum Oura Ring. Black Shark, un sub-brand Xiaomi, care produce în general produse de gaming, precum smartphone-uri și periferice de PC, a anunțat Black Shark ring, primul său inel inteligent pentru monitorizarea sănătății.

Brand-ul Black Shark, susținut de Xiaomi, lansează primul său inel inteligent

Acest inel a fost lansat momentan exclusiv în China, și costă sub 100 de dolari americani (599 yuan) . În comparație, Oura Ring începe de pe la 300 de dolari și necesită și un abonament lunar apoi. Black Shark Ring vine cu un design subțire, de 2,2mm, în două variante de culoare: argintiu și negru cu roșu, ambele variante fiind decorate cu o dungă neagră pe centru.

La capitolul senzori și capabilități avem monitorizare pulsului, saturației de oxigen din sânge, variabilitatea pulsului și temperatura la nivelul pielii. Există și monitorizare a somnului și posibilitatea de a folosi inelul prin atingeri pe suprafața sa. Cea mai importantă funcție a acestui inel pare să fie însă autonomia.

În timp ce Oura promite cam 7 zile de autonomie, iar Samsung a promist între 5 și 9 zile, în funcție de dimensiunea inelului, Black Shark Ring promite până la 180 de zile de autonomie. Cum face asta? Prin livrarea inelului cu o cutie de încărcare care poate alimenta inelul suplimentar, asemeni unei cutii pentru căști true wireless.

Astfel, nu știm cât ține bateria la o singură încărcare, dar știm că poți încărca intelul pentru până la șase luni folosind cutia de încărcare inclusă. Aceasta poate fi o veste bună pentru cei care obișnuiesc să călătorească și nu doresc să împacheteze încă un încărcător doar pentru inel.

Momentan, brand-ul Black Shark nu a confirmat lansarea inelului în afara Chinei.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Android Headlines