Restart Romania: Ai idei pentru a schimba lucrurile în mai bine?

Scris de | 8 august, 2011
Restart Romania: Ai idei pentru a schimba lucrurile în mai bine?

După o zi în care te-ai confruntat de o mulţime de probleme în eterna şi fascinanta România te pui la masă cu prietenii şi începi să le povesteşti ce ai schimba tu pentru ca lucrurile să meargă mai bine? Dacă răspunsul este Da atunci poate eşti interesat de un proiect extrem de interesant, denumit Restart România.

Dacă te-ai confruntat cu o situaţie neplăcută, inechitabilă şi ai o idee despre cum să îmbunătăţeşti lucrurile, e momentul să faci ceva mai mult decât să te plângi.

Practic este vorba despre o competiţie ce îşi propune să genereze şi să susţină proiecte web inovatoare care încurajează colaborarea și implicarea cetăţenilor în temele de discuţie propuse: transparenta, trafic de influenta, legea legilor, eficientizarea sistemului.

Trimite propunerea ta şi, în loc de obişnuita bătaie compătimitoare pe  umăr, vei primi feedback şi ajutor de la cei din jur pentru a-ţi rafina ideea şi a o transforma într-un proiect online. Cele mai bune 10 idei vor fi implementate online, iar 5 dintre ele primesc finanţare pe termen mediu, sprijin de IT şi marketing pentru a restarta România.

Nu trebuie să prezinţi o soluție complet funcțională în faza de competiţie a ideilor – proiectele selectate vor primi ajutor pentru a se transforma in platforme web funcționale.

Toate proiectele înscrise în competiţia RestartRomania se vor bucura de popularitate: vor fi atât în atenţia media, cât şi a comunităţii de dezvoltatori, designeri, cercetători, finanțatori.

Proiectele pot solicita feedback din partea membrilor comunității prin intermediul comentariilor, în Galeria de Proiecte. În această manieră, proiectele evoluează și se dezvoltă, de la adăugarea unei simple idei, pana la redactarea unui proiect de succes.

Cinci dintre câştigătorii ResartRomania vor primi o finanţare de minimum $5000 fiecare, o serie de produse și servicii pentru susţinerea lansării şi vizibilitate. Mai mult decât atât, pe lângă susţinerea financiară, FACT (French American Charitable Trust) oferă consultanţă pentru dezvoltarea tuturor proiectele câştigătoare.

Înscrierea proiectelor are loc în perioada 1 august – 15 septembrie, iar pentru a afla mai multe detalii poţi vizita http://restartromania.netsquared.org/

 

Etichete: , , ,