Nokia si Microsoft au batut palma – Windows Phone 7 pe hardware Nokia

Scris de | 11 februarie, 2011
Nokia si Microsoft au batut palma – Windows Phone 7 pe hardware Nokia

Mult dezbătutul acord dintre Nokia şi Microsoft a fost în sfârşit confirmat, cei doi giganţi urmând să îşi unească forţele pentru a se impune pe piaţa telefoanelor mobile. Potrivit acordului, Windows Phone 7 va deveni principalul sistem de operare al smartphone-urilor Nokia, urmând ca finlandezii să colaboreze la dezvoltarea viitoare a acestuia.

Beneficiile sunt evidente pentru ambele companii. Nokia se afla de ceva vreme într-o criză serioasă, nereuşind să vină cu o alternativă la Android-ul celor de la Google. Accesul la Windows Phone 7 ar putea reprezenta o soluţie viabilă.
Pentru cei de la Microsoft, acordul cu Nokia va permite distribuirea sistemului lor de operare către o paletă mult mai largă de device-uri şi către multiple segmente de piaţă la care nu aveau acces până acum.

Dacă vă întrebaţi cât de curând vom vedea un telefon Nokia cu Windows Phone 7, răspunsul este – în cel mai scurt timp. Omul numărul unu al Nokia, Stephen Elop afirma că pentru a avea succes lucrurile trebuie să se mişte extrem de rapid.

Colaborarea celor două companii nu se opreşte însă la Windows Phone 7. Alte direcţii anunţate sunt setarea search engine-ului Bing drept standard pe telefoanele Nokia precum şi adoptarea Nokia Maps de către Microsoft.

Chiar dacă visul multor pasionaţi de tehnologie, acela al unui mobil Nokia cu Android  nu s-a împlinit în totalitate, acordul dintre Microsoft şi Nokia promite un viitor cel puţin interesant.

Etichete: , , , ,