Need for Speed: Hot Pursuit renaste

Scris de | 3 aprilie, 2011
Need for Speed: Hot Pursuit renaste

need for speedÎn urmă cu 12 ani, Need for Speed III: Hot Pursuit îţi oferea posibilitatea să treci cu 300 km/h pe lângă o maşină de poliţie fără să rişti vre-un punct de penalizare. Finalul lui 2010 a reprezentat pentru cei de la EA o reîntoarcere la această formulă odată cu Need for Speed: Hot Pursuit.

Text de: Sergiu Briceag
Need for Speed: Hot Pursuit a fost creat de către EA şi Criterion Games, o companie al cărei nume a rămas în memoria gamerilor pasionaţi de titluri racing prin seria Burnout.
Am avut ocazia să testăm varianta pentru PlayStation 3, consola oferind un frame rate excelent şi imagini superbe pe un display full HD.

Sună periculos
Need for Speed: Hot Pursuit prezintă lumea pasionaţilor de viteză din două perspective, cea a piloţilor dependenţi de adrenalină şi cea a poliţiştilor care însă încearcă să îi oprească prin aproape orice mijloace posibile. Vei avea ocazia să îţi dezvolţi cariera în ambele scenarii, fiecare dintre acestea având plusurile şi minusurile ei. Ceea ce este interesant e faptul că nu doar poliţiştii au un adevărat arsenal distructiv la dispoziţie, ci şi piloţii, care pot răsunde oricând cu un şoc EMP care opreşte motorul poliţistului aflat în urmărire. Pe lângă EMP vei putea apela la benzi cu cuie care fac praf cauciucurile sau la blocaje rutiere.
Pe măsură ce avansezi în grad ca şi poliţist sau pe lista de Most Wanted ca şi pilot, vei deschide accesul la tot mai multe maşini din diferite clase, de la modele ce se simt bine doar pe cel mai fin asfalt şi până la variante de offroad.
Principalul atu al jocului este modul în care reuşeşte să îţi transmită senzaţia de adrenalină. Vei simţi viteza şi vei rămâne impresionat de accidentele spectaculoase ale unor şoferi care au câte ceva de împărţit în faţa ta.
Jocul încurajează condusul periculos – în spaţiul virtual- prin mai multe mecanisme. Spre exemplu dacă circuli pe contrasens sau eviţi la limită coliziunea cu maşinile ce vin din sens opus îţi vei încărca Nitro-ul, un boost de putere ce poate fi activat la nevoie.

Look atractiv
Din punct de vedere estetic, jocul arată excelent, tinzând puţin spre look-ul arcade. Şoselele de coastă, zonele de offroad şi pădurile pline de verdeaţă din Seacrest County prind viaţă prin culori vii, iar maşinile vin cu finisaje ce îţi iau ochii.
Jocul dispune de numeroase licenţe auto, oferind câteva dintre cele mai râvnite super maşini ale momentului, cum ar fi Pagani Zonda sau Koenigsegg Agera. Nu lipsesc din ofertă nici bolizi Porsche, Mitshibishi, Lamborghini sau Aston Martin.
Maşinile nu doar arată, ci şi sună bine, atât în varianta clasică cât şi în cea modificată pentru poliţie, iar controlul este precis chiar şi cu gamepad.
Inteligenţa artificială a concurenţilor este şi ea neaşteptat de bună. Un şofer care face brusc o întoarcere de 180 de grade în faţa ta pentru a evita arestarea sau un altul care în ultima secundă alege o scurtătură nedescoperită până acum vor reuşi să te uimească.

Multiplayer superb
Need for Speed: Hot Pursuit este un joc excelent în modul carieră, însă acesta străluceşte cu adevărat în multiplayer. Producătorii au creat aici un mediu online complex, care include inclusiv un Wall împrumutat de la Facebook, care te ţine la curent cu evenimentele. Conectarea la serverele de joc este rapidă, iar numărul de jucători este suficient de mare pentru a fi sigur ca nu trebuie să aştepţi prea mult în lobby pentru a apăsa pedala de acceleraţie.
Cele mai distractive sunt de departe cursele în modul Hot Pursuit în care, în buna tradiţie a jocurilor de-a „hoţii şi vardiştii”, patru jucători controlează echipaje de poliţie, încercând să oprească alţi patru piloţi. La finalul cursei, final soldat cu o arestare sau cu o escapadă a băieţilor răi, jucătorul are posibilitatea de a schimba echipa.
Dacă simţi nevoia unui impuls de adrenalină sau vrei să te distrezi împreună cu prietenii, Need for Speed: Hot Pursuit este un joc perfect, mai ales dacă eşti fan al titlurilor racing. Jocul rulează perfect pe PS3, arată şi se controlează excelent.

Etichete: , , , , ,