Nikon D4 poate fi controlat de pe o tabletă sau un smartphone

Scris de | 7 ianuarie, 2012
Nikon D4 poate fi controlat de pe o tabletă sau un smartphone

Nikon D4, noul DSLR menit să devină nava amiral a companiei japoneze, poate fi controlat prin intermediul web browser-ului de pe o tabletă sau un smartphone. Tableta poate fi folosită de asemenea ca field monitor.

Protocolul de comunicare este HTTP, un protocol web clasic. Practic, cu ajutorul unei conexiuni la internet prin Wi-Fi  spre exemplu și al unui browser cum ar fi Safari ai acces la funcțiile lui Nikon D4 din orice locație. Aparatul oferă și un port de rețea integrat precum și un nou transmițător WT-5, care acceptă conexiuni prin protocolul HTTP și FTP.

Poți să te afli undeva în tranzit, pe bancheta din spate a unei mașini și să accesezi funcțiile camerei care este montată undeva pe exteriorul mașinii. Funcția este la fel de utilă pentru cei care practică fotografia wildlife.

Pe lângă această funcție interesantă Nikon D4 se remarcă printr-o serie de specificații care îl plasează extrem de sus în lanțul trofic. Aparatul vine cu un senzor CMOS de 16.2 megapixeli combinat cu un engine de procesare a imaginii EXPEED 3 și un sistem de focalizare automată cu 51 puncte. Fotografiile în condiții dificile, în special cele în lumină slabă, nu mai sunt o problemă grație sensibilității ISO senzaționale, ce ajunge până la 204,800.

Nikon D4 filmează HD 1080p cu 30 de cadre pe secundă și extinde serios durata de utilizare prin includerea unei noi unități declanșator, realizată dintr-un compozit de kevlar și carbon, care este garantată la 400.000 de cicluri.

 

 

Etichete: , ,