Nook HD şi HD +: Tablete ce ameninţă Kindle Fire HD şi Google Nexus 7

Scris de | 26 septembrie, 2012
Nook HD şi HD +: Tablete ce ameninţă Kindle Fire HD şi Google Nexus 7

Barnes and Noble a anunţat două noi tablete ce rivalizează direct dispozitivele Kindle Fire, anunţate de către Amazon la începutul lunii septembrie. Modelele Nook HD şi HD + pot fi achiziţionate la preţuri accesibile şi includ caracteristici mai mult decât satisfăcătoare.

Nook HD – Cei de la Barnes and Noble descriu această tabletă drept “cea mai uşoară cu ecran de 7 inchi”, cântărind doar 315 g, iar dacă ai vreo îndoială, îţi pune la dispoziţie şi o comparaţie cu Kindle Fire HD. Mai mult, modelul dispune de un ecran cu o rezoluţie de 1440×900, mai mult decât Google Nexus 7 sau dispozitivul celor de la Amazon, care au o rezoluţie de doar 1280×800. Lista caracteristicilor include o capacitate de stocare de 8GB şi 16GB, un card MicroSD, port HDMI şi posibilitatea de redare a clipurilor video în 720p. Tableta poate fi achiziţionată la preţul de 199 dolari pentru versiunea cu 8GB şi 229 dolari pentru cea cu 16GB.

Nook HD + – Modelul cu ecran de 9 inchi e dedicate celor ce au nevoie de o tabletă de cea mai bună calitate. Rezoluţia de 1920×1280 şi densitatea de pixeli de 256 îi oferă display-ului o claritate ce rivalizează chiar şi cu noul iPad al celor de la Apple. Tableta are un processor dual-core de 1.5GHz, card MicroSD, port HDMI şi memorie RAM de 1GB. Preţul pentru Nook HD + cu 16GB se ridică la 269 dolari, iar pentru 32GB va trebui să scoţi din buzunar 299 dolari.

Ambele dispozitive rulează sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Nook HD şi HD + vor fi disponibile începând cu data de 1 noiembrie şi pot fi precomandate de pe site-ul oficial Barnes and Noble.

Etichete: , , , , , , , ,