Cum dezinfectezi gadget-urile corect pentru a evita contactul cu microbii

Scris de | 2 martie, 2021
Cum dezinfectezi gadget-urile corect pentru a evita contactul cu microbii
foto via @howtogeek.com

Telefoanele noastre mobile sunt unele dintre lucrurile cele mai purtătoare de microbi pentru că le așezăm pe o mulțime de suprafețe de-a lungul zilei. De asemenea, sunt unele dintre elementele pe care punem mâna cel mai des pe parcursul zilei. Am încercat să îți dăm câteva sfaturi despre cum să dezinfectezi gadget-urile tale corect.

Situația actuală și pandemia COVID-19 ne-a adus în punctul în care am început să alocăm mai mult interes acestui capitol: al dezinfectării. Situația pandemică ne-a făcut să ne concentrăm asupra sănătății și siguranței, iar igiena în ceea ce privește obiectele și gadget-urile pe care le folosim este o preocupare în creștere.

Experții în sănătate sugerează curățarea telefonului cel puțin o dată pe zi ca măsură preventivă. În general există câteva lucrurile simple pe care trebuie să le respectăm pentru a evita contactul cu microbii, iar astăzi am creat o lista cu pașii importanți, pe care de asemenea îi recomandă și marii producători precum Apple.

Cum dezinfectezi gadget-urile corect:

  1. Deconectează dispozitivul înainte de curățare și dezinfectare
  2. Folosește o cârpă sau un material care să nu lase scame, ușor umezită cu apă și săpun.
  3. Nu pulveriza produsele de curățat direct pe dispozitiv.
  4. Evită soluțiile de curățare care conțin înălbitor sau substanțe abrazive.
  5. Deși este sigur să folosești șervețele dezinfectante pe multe dispozitive, reține că acelea care conțin alcool, pot afecta stratul de protecție al ecranului smartphone-ului.

Însă nu întotdeauna dispunem de informații de la producători, astfel utilizarea șervețelelor pe bază de alcool sau spray-uri care conțin cel puțin 70% alcool este un pas sigur pentru a dezinfecta ecranele tactile.

Un lucru pe care îl poți face pentru a evita cât mai mult contactul cu microbii este să încerci atunci când te afli în afara casei, să păstrezi telefonul în buzunar, în geantă sau în mașină și să ai cât mai puțin contact cu el.

Etichete: , , ,