Xiaomi își ia rămas bun de la MIUI în anticiparea lansării globale HyperOS

Scris de | 21 decembrie, 2023
Xiaomi își ia rămas bun de la MIUI în anticiparea lansării globale HyperOS

Xiaomi se pregătește să își ia rămas bun de la MIUI, interfața care a stat la baza smartphone-urilor sale cu Android și, recent, pe ceasuri și tablete. Compania a anunțat deja HyperOS, următorul său sistem de operare bazat pe Android, dar care va integra un nou strat software proprietar care va asigura interconectivitate cu dispozitive inteligente. Odată cu lansarea clipului „A Journey through time / The evolution of MIUI” (O călătorie prin timp / Evoluția MIUI), Xiaomi reflectă asupra felului în care MIUI s-a schimbat de la debutul său din 2010 și privește spre viiitorul care va începe din 2024.

Cum a evoluat MIUI de la Xiaomi din 2010 și până în prezent

Pentru cei care au urmărit evoluția MIUI încă de la începuturi, acest clip nu va dezvălui foarte multe noutăți. La fel ca alte interfețe de smartphone-uri din era respectivă, și MIUI a început cu un design „skeuomorphic”, însă a trecut treptat la o interfață mai modernă, cu elemente de design stilizate, culori pastelate și meniuri „plate”. 

Primele versiuni, până în anul 2015, au fost dedicate pieței din China, chiar dacă telefoanele Xiaomi erau vândute prin diverse metode neoficiale și în alte țări. Primele versiuni globale de MIUI au fost lansate în 2015, iar de atunci evoluția interfeței a fost mai lentă. Compania a adus doar foarte puține modificări majore de interfață până în prezent, iar HyperOS nu pare că va schimba foarte multe elemente de design la suprafață. 

Xiaomi a anunțat deja care vor fi primele smartphone-uri care vor beneficia de update la HyperOS. Vorbim despre modelele Xiaomi 13 „flagship”, adică 13, 13 Pro, 13 ultra, 13T și 13T Pro, alături de Redmi Note 12 și 12S. Tableta Xiaomi 6 va fi, de asemenea, printre dispozitivele care vor primi noul sistem de operare. Aceste modele vor fi actualizate în primele trei luni din 2024. Xiaomi 14 se livrează deja cu Hyper OS din fabrică.

Etichete: , ,