Multimedia şi reţele sociale

Scris de | 4 noiembrie, 2010
Multimedia şi reţele sociale

Germanos vine cu două terminale mobile pentru, pentru cei ce sunt consumatori de filme şi muzică stocate pe dispozitive si respectiv cei ce socializează intensiv pe Facebook, Twitter şi altele şi care produc multe fotografii pe care le şi împărtăşesc cu prietenii. Pentru aceste două categorii de utilizatori, Germanos spune bun venit în magazinele sale telefoanelor Nokia 5228 şi Nokia X3-02.
Nokia 5228 este un terminal cu toate specificaţiile demne de un telefon rezistent şi fiabil. Da, nu are 3G, dar sunt disponibile tehnologiile GPRS şi EDGE şi, în fond, telefonul este puternic pe partea de „telefonie”, cu până la 7 ore de convorbiri şi 438 de ore în aşteptare (18 zile!). În plus, 5228 este terminalul perfect pentru ore lungi de aşteptare – imaginează-ţi că eşti prins în tafic. Te poţi uita la un film (până la 4 ore) pe ecranul lat cu rata de 16:9, 16,7 milioane de culori şi o rezoluţie de 640×360 pixeli, încărcat pe cardul de memorie de până la 16GB, pe care-l poţi schimba cu altul fără să trebuiască să reporneşti telefonul. Vorbim de cinema în mişcare! Evident, pentru stocarea de filme şi muzică (dacă ai suficiente fişiere audio pentru 33 de ore de audiţie, capacitatea bateriei telefonului în modul audio) ai la dispoziţie portul USB şi mufa standard de 2,5 mm, la care adăugăm Bluetooth, Mobile Transfer Protocol şi multe alte caracteristici care să îţi îmbunătăţească experienţa multimedia.
Nokia X3-02 reprezintă opţiunea 3G la îndemână pentru această toamnă şi a fost clar proiectat pentru utilizatorii care comunică foarte mult. Poţi face fotografii cu camera de 5Mpx, le poţi stoca undeva pe cardul de memorie de 16 GB şi apoi le poţi împărtăşi cu prietenii sau posta pe Facebook mulţumită capacităţii 3G a telefonului – sau, din contră, poţi naviga pe net sau folosi telefonul ca modem de date, profitând de viteza de download de până la 10,2 Mbps disponibilă prin tehnologia HSDPA. Lista caracteristicilor este enormă şi mai ales, invers proporţională cu dimensiunile telefonului. De reţinut: există, evident, mufa de 3,5 mm pentru căşti profesionale – ne amintim cardul de 16GB – deşi timpul disponibil este mai mic decât la 5228: „numai” 28 de ore de audiţie. Oricum, X3-02 poate susţine până la 5 ore de conversaţie în modul 2G sau 3 ore şi jumătate în modul 3G, iar timpul de aşteptare este de 408 de ore.
Deci, dacă eşti genul dependent de Facebook, Twitter, Mess, comunicare, fotografii şi împărtăşire a acestora, Nokia X3-02 reprezintă opţiunea de bază.
Cele două modele sunt disponible la Germanos începând cu luna noiembrie, la următoarele preţuri: 5228 – 499 lei, X3-02 – 729 lei, TVA inclus, fără conectare.

Etichete: , , ,