Un milion de aplicaţii pentru Twitter

Scris de | 12 iulie, 2011
Un milion de aplicaţii pentru Twitter

Twitter a anunţat ieri o creştere semnificativă în numărul aplicaţiilor dedicate. Dacă anul trecut în această perioadă erau doar 150.000 de aplicaţii pentru reţeaua de socializare, acum numărul lor a ajuns la peste un milion.

Reţeaua de socializare care se bazează pe exprimarea gândurilor şi frustrărilor în maxim 140 de caractere a ajuns să fie integrată în peste un milion de aplicaţii third-party. Astfel, la fiecare 1.5 secunde se înregistrează o nouă aplicaţie.

Fie că e vorba de o aplicaţie care te ajută să postezi poze pe contul tău, sau programe speciale pentru a gestiona fluxul de mesaje, dezvoltatorii au profitat din plin de platforma de microblogging. Un exemplu de aplicaţie third party este Trendrr care a monitorizat tweet-urile în legătură cu succesul la box office din primul week-end – de 38 de milioane – al thriller-ului Sci-Fi, Super 8.

Ştirea postată în cursul zilei de luni pe blogul oficial Twitter a venit la scurt timp după lansarea unui site special, menit să-i ajute pe dezvoltatorii de aplicaţii dedicatei reţelei de socializare.

Twitter a fost lansat în 2006 şi se estimează că este folosit de peste 200 milioane de oameni.

Etichete: , , , , ,