Jocuri pentru mobil: Fast Five, Diamond Twister 2 şi Green Farm

Scris de | 16 iulie, 2011
Jocuri pentru mobil: Fast Five, Diamond Twister 2 şi Green Farm

Vremea bună a sosit, astfel că poţi numai bine să stai la umbră, cu o băutură rece în mână şi să te relaxezi cu jocurile mobile de la Gameloft pe care connect le-a testat în această lună – Fast Five, Diamond Twister 2 şi Green Farm.

Fast Five

Am spus-o şi cu alte ocazii, jocurile care însoţesc superproducţii de la Hollywood au întotdeauna un farmec al lor. Nu este nici Fast Five o excepţie. Avem parte de un titlu plin de acţiune, care va face fără discuţie deliciul fanilor filmelor cu maşini.

Asta cu toate că jocul nu aduce foarte multe lucruri în plus faţă de alte titluri de acest gen. El este într-o oarecare măsură bazat pe povestea filmului şi îţi permite să intri în pielea personajelor sale şi să participi la nouă tipuri de curse de maşini. Regulile nu sunt niciodată prea complicate, iar majoritatea sunt curse normale, împotriva unui număr mai mare sau mai mic de adversari. Lor li se adaugă curse contracronometru, în care trebuie să străbaţi un traseu într-un timp mai mic decât cel stabilit. De asemenea, vor fi şi momente în care va trebui să îţi arunci adversarii afară din cursă.

În momentul în care câştigi o cursă treci la următoarea, şi tot aşa. Comenzile sunt aceleaşi ca la orice joc de acest gen, iar maşinile vei vedea că reacţionează destul de bine şi cât de cât realist. Nu lipseşte poliţia, care, dacă te prinde, te va arde la buzunar pentru că te joci de-a cursele ilegale pe drumuri publice.

Grafica jocului nu arată deloc rău şi se vede că producătorul a încercat să ofere o experienţă de curse cât mai reuşită. Jocul este un titlu destinat mai ales fanilor filmului Fast Five, dar şi pasionaţilor de acest gen de jocuri.

 

Diamond Twister 2

La fel ca şi primul Diamond Twister, şi acesta reuşeşte un lucru aproape esenţial pentru un joc de succes destinat telefoanelor mobile – să menţină regulile la un nivel accesibil tuturor. Acest lucru îl face potrivit pentru publicul de toate vârstele. Ei bine, chiar dacă regulile au rămas exact aceleaşi, există şi o poveste legată de viaţa în Beverly Hills, care nu prea are mare legătură cu jocul, dar scopul său este doar să îţi dea o ocupaţie între partide. Altfel, Diamond Twister este extrem de simplu de jucat.

Într-o grafică reuşită, ai parte de un ecran plin de pietre preţioase, pe care trebuie să le aliniezi câte trei (sau mai multe, dacă ai cum). Odată aliniate, acestea explodează şi dispar. Trebuie să faci acest lucru contracronometru, iar uneori este neapărat să cureţi totul pentru a trece mai departe. Pare simplu la prima vedere, dar există momente când nu e chiar aşa şi, mai mult, e şi al naibii de amuzant.

Normal că, pentru a face lucrurile mai interesante, există şi tot soiul de pietre speciale, cu diferite calităţi, pe care le poţi folosi în combinaţii pentru a avansa mai repede, cum ar fi cele care explodează toate pietrele din jurul lor.

Un joc simpatic, mai ales dacă vrei să îţi dezvolţi dexteritatea şi spiritul de observaţie.

 

Green Farm

Că tot sunt la modă simulatoarele de fermă, mai ales pe Facebook, iată că Gameloft a produs unul destinat dispozitivelor mobile. Şi este un joc care are nişte şanse extrem de mari să fie foarte iubit de cei care joacă Farmville cu orele pe Facebook şi nu pleacă în oraş de teamă să nu li se usuce recoltele.

Nu cred că ţi se va părea ciudat nici să afli că acest titlu are şi o variantă pentru Facebook. Era până la urmă şi normal să o aibă. Revenind însă, dacă te pasionează astfel de jocuri nu vei găsi multe lucruri noi în acesta. Lucrurile funcţionează exact la fel. Ai pe mână o grămadă de seminţe şi unelte, cu ajutorul cărora să îţi faci o fermă funcţională, să creşti diferite recolte sau să mărești numărul de animale.

Un bonus e faptul că ai diferite misiuni de îndeplinit, cum ar fi cea în care ari vecinului tău în vârstă loturile unde i s-au uscat recoltele. Nu e nimic foarte complicat, dar jocul este simpatic şi ai toate şansele să pierzi o grămadă de timp cu el. În plus, are o grafică simpatică şi destul de bine realizată.

Etichete: , , , , ,