Plăți cu telefonul, prin NFC, grație Orange și BRD

Scris de | 22 iunie, 2012
Plăți cu telefonul, prin NFC, grație Orange și BRD

Ne lamentam zilele acestea de implementarea greoaie a tehnologiei NFC (Near Field Communication) în România și iată că sosesc și veștile bune: Orange Romania si BRD – Groupe Société Générale lansează în țară un proiect pilot pentru a testa soluția NFC integrată în cartela SIM.

Mai exact, peste 100 de persoane ce dețin un cont bancar la BRD au primit telefoane mobile Blackberry și SIM-uri speciale cu capabilități NFC pentru a le utiliza la plata produselor și serviciilor la comercianții acceptanți. Plățile vor fi posibile la cele peste 2000 de POS-uri compatibile cu tehnologia NFC, care au fost instalate de BRD la comercianții din toată țara, precum și la orice alt comerciant din țară și din străinătate care are instalate cititoare speciale contactless compatibile PayPass Mastercard. Clienții vor putea efectua ușor și în siguranță plăți folosind telefonul mobil pentru a achita cumpărăturile din supermarketuri, restaurante fast-food, farmacii sau pentru accesul la metrou.

Tehnologia NFC va oferi utilizatorilor noi experiențe în special în ceea ce privește efectuarea de plăți, accesul în mijloacele de transport sau utilizarea cardurilor de loialitate, urmând ca în viitor toate acestea să fie integrate de SIM-ul Orange. În loc să folosească  bani lichizi pentru a plăti produse sau bilete de transport, clienții vor putea sa apropie telefonul de cititorul contactless și să pornească imediat mai departe.

Grupul France Telecom – Orange este printre primii promotori ai tehnologiei NFC in Europa, prin lansări și proiecte de testare în toate marile piețe, precum Franța, Marea Britanie, Polonia și Spania.

Etichete: , , , ,