Mobile World Congress, cel mai mare târg de tehnologie mobilă din Europa din prima jumătate de an, va avea loc la începutul lunii martie. Deși în ultimii câțiva ani nu mai este o scenă atât de folosită de producătorii de telefoane mobile și alte tipuri de tehnologii pentru a aduce în fața publicului noutățile din domeniu, există în continuare câteva brand-uri care au o prezență importantă aici. Iată care vor fi cele mai importante lansări pe care le așteptăm la MWC 2025.
Seria Nothing Phone (3a) va debuta la MWC 2025
Nothing este una dintre companiile care încă folosește Mobile World Congress drept o rampă de lansare pentru noile sale produse. De altfel, este și una dintre puținele companii europene care produc telefoane mobile. În urmă cu trei ani a debutat aici Nothing Phone (1), acum doi ani, compania a confirmat la MWC parteneriatul cu Qualcomm pentru utilizarea chipset-ului Snapdragon 8+ Gen 1 în modelul Nothing Phone (2), iar anul trecut Nothing Phone (2a) a fost confirmat în cadrul evenimentului.
Anul acesta, Nothing pregătește încă o lansare cu ocazia MWC, pentru următoarea generație a modelelor sale mid-range. Nothing Phone (3a) și (3a) Pro vor fi dezvăluite aici, tot alături de Qualcomm, care este partenerul Nothing din nou, după ce variantele 2a au fost echipate cu chipset-uri MediaTek. Noile telefoane sunt așteptate cu sisteme de camere îmbunătățite, noi efecte de iluminare LED pe spate și prețuri competitive în zona mid-range.
Xiaomi ar putea lansa seria 15 și cu tot cu modelul Ultra
Seria Xiaomi 15 a fost lansată în China de câteva luni bune deja, dar producătorul chinez abia acum este gata să lanseze aceste produse și în Europa. Totuși, lansarea seriei Xiaomi 15 pe continentul nostru este sincronizată și cu debutul modelului Xiaomi 15 Ultra, care pare că va fi lansat la nivel global încă de la început. Xiaomi 15 Ultra promite un sistem de camere îmbunătățit, fiind singurul model din 2025 care se lansează, în continuare, cu un senzor de 1” pe camera principală.
O altă noutate la acest model va fi camera de 200 megapixeli folosită pentru zoom, ceva ce am mai văzut deja pe câteva dintre telefoanele flagship din China în ultima perioadă. Zvonurile spun însă că aceste îmbunătățiri nu vor fi tocmai ieftine. Modelul Xiaomi 15 Ultra ar putea să coste în jurul a 1.500 de euro.
HMD Global cel puțin un telefon nou în fiecare an la MWC
HMD Global este un alt brand european care vine la Mobile World Congress cu noutăți. Compania finalndeză s-a cam separat de Nokia în ultimul an, lansând recent doar modele sub brand propriu, HMD, fie că acestea sunt de tip smartphone sau feature phone, cu butoane. Nu avem zvonuri despre planurile acestui producător, dar ne așteptăm la cel puțin un anunț din partea sa.
Galaxy S25 Edge ar putea fi văzut pentru prima dată în Europa aici
Samsung folosește Mobile World Congress de câțiva ani pentru a-și prezenta planurile în domeniul sustenabilității, însă, din când în când, mai prezintă și câte un produs în exclusivitate la celebrul târg de tehnologie din Barcelona. Anul trecut am primit primele informații concrete despre capabilitățile Galaxy Ring de la MWC, iar inelul a fost pentru prima dată disponibil pentru a fi văzut fizic, chiar dacă era „încuiat” în spatele unor cutii de sticlă.
S-ar putea ca anul acesta să vedem într-o manieră similară Galaxy S25 Edge, smartphone-ul subțire care a fost surpriza evenimentului Unpacked din ianuarie, dar și Project Moohan, casca de realitate extinsă cu Android XR, similară cu Vision Pro de la Apple.
Lenovo prezintă, de obicei, concepte de laptop-uri și telefoane la MWC
O altă companie care are o prezență importantă la MWC este Lenovo, care a prezentat în anii precedenți câteva produse foarte interesante la acest târg. Acum doi ani Lenovo a debutat laptop-ul cu ecran rulabil, care se extinde pe verticală, care a fost lansat drept un produs real abia anul acesta, la CES 2025, cât și telefonul cu ecran similar. Anul trecut am văzut laptop-ul cu ecran transparent la MWC, deci ne așteptăm și anul acesta la un produs „vedetă” care să ne stimuleze imaginația pentru următorii câțiva ani, până când tehnologia și prețurile ajung la un nivel în care chiar are sens ca astfel de produse să fie lansate pe piață.