Corning prezintă un nou tip de sticlă flexibilă

Scris de | 5 iunie, 2012
Corning prezintă un nou tip de sticlă flexibilă

Corning, compania din spatele rezistentelor ecran Gorilla Glass, pe care le regăsim în majoritatea smartphone-urilor de pe piaţă, a prezentat de curând un nou produs impresionant.

Este vorba despre Corning Willow Glass, un material transparent, extrem de subţire şi de flexibil, care ar putea revoluţiona piaţa gadget-urilor mobile, mai ales dacă este folosit în combinaţie cu alte tehnologii de display ce permit construcţia de ecrane flexibile.

Willow Glass se poate plia în jurul unor suprafeţe sau structuri, putând fi folosită nu doar pentru ecranele smartphone-urilor şi tabletelor ci şi pentru panouri de afişaj sau display-uri imersive, cu diferite forme neconvenţionale.

Sticla este adaptată perfect la utilizarea cu senzori tactili şi oferă în acelaşi timp sigilarea ermetică a ecranelor OLED şi LCD.

Rămâne de văzut cât timp va mai trebui să treacă până vom găsi pe piaţă care ne vor permite să purtăm cu noi ecrane de mari dimensiuni, pe care le putem rula ca pe o coală de hârtie şi pe care putem citi presa sau urmări un film.

Etichete: , , ,