Google.ro a fost atacat de hackeri

Scris de | 28 noiembrie, 2012
Google.ro a fost atacat de hackeri

Motorul de căutare Google România a fost atacat de un hacker algerian, denumit MCA-CRB. Atacul a fost acompaniat de un mesaj de avertisment, iar actualmente site-ul nu poate fi accesat.

Utilizatorii din România care au încercat să intre pe site-ul Google.ro în această dimineaţă au avut surpriza să fie întâmpinaţi de mesajul: “By MCA-CRB Algerian Hacker S thanks = Mr-AdeL & i-Hmx & Lagripe-Dz All Members Sec.” Declaraţia hackerului de pe pagina Google România a fost încheiată cu avertismentul: “To Be Continued.” Se pare că MCA-CRB a infiltrat serverele Google.ro şi a modificat pagina principală de căutare.

Există posibilitatea ca atacul să fi fost un răspuns împotriva acţiunilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care a reuşit marti să prindă un numar de 16 persoane care faceau parte dintr-o grupare de hackeri din România, conform comunicatului de presa oficial.

Rămâne de văzut când va reveni on-line site-ul Google.ro, dar şi dacă avertismentul de la MCA-CRB se va adeveri.

UPDATE

Potrivit reprezentanţilor Google România serviciile lor din ţară nu au fost atacate, ci utilizatorii au fost doar redirecţionaţi către un alt site web.  Aceştia mai specifică că au fost în contact cu organizaţia responsabilă cu gestionarea numelor de domenii din Romania.

Potrivit unor scenarii defapt ROTLD ar fi fost atacat, însă cea mai plauzibilă explicaţie este cea că atacul DNS poisoning a avut loc undeva la nivelul ISP-urilor din ţară.

 

Etichete: , , , , , ,