IFA 2013: Asus anunta a doua generatie Fonepad 7

Scris de | 5 septembrie, 2013
IFA 2013: Asus anunta a doua generatie Fonepad 7

Asus lanseaza la IFA cea de-a doua generatie a tabletei de 7 inchi cu support pentru telefonie si aduce imbunatatiri semnificative atat la performante, cat si la design. Fonepad 7, noua generatie, ar trebui sa ajunga pe piata romaneasca in trimestrul 3 pentru un pret estimativ de 1.099 lei.

new-asus-fonepad

Despre prima generatie Asus Fonepad am scris aici pe larg. Pe scurt: ne-a placut, a fost o versiune mai eleganta decat primul Nexus 7, cu cu un raport calitate-pret potrivit pentru o tableta cu modem 3G si apeluri de voce, dar partea de performante a fost privita cu reticena si de aceea Asus a simtit nevoia sa lanseze in acest moment urmatoarea generatie.

Noul Fonepad 7 (cod ME372CG) vine motorizat de un processor Intel Atom Z2560 cu tehnologie Hyper Threading, ecran IPS de 7 inci cu rezolutie 1280 x 800 pixeli, 1 GB memorie RAM, 8/16/32 de GB spatiu de stocare intern, camera principal de 5 MP si frontala de 1.2 MP, slot microSD. Tableta cantareste 340 de grame si masoara 10.5 mm grosime, iar bateria este una de 3960 mAh care ofera, conform specificatiilor, o autonomie de pana 28 de ore in convorbiri 3G, 10 ore in redare video si 35 de zile in stand-by.

Designul a suferit schimbari majore. In partea din fata ecranul are un strat de protectie care tine amprentele la distanta, iar cele doua difuzoare sunt amplasate frontal, cu tehnologie audio Asus SonicMaster. Capacul de pe spate de la prima generatie dispare si intra in peisaj un capac din plastic cu un finisaj aderent, fiind disponibil in doua culori: Sapphire black si Diamond white.

Noul Fonepad 7 va ajunge in Romania in ultimul trimestru din acest an, la un pret de aproximativ 1.099 lei.

Etichete: , , , , ,