Vodafone introduce un standard unitar minim de acordare a concediului de maternitate, valabil în 30 de țări

Scris de | 6 martie, 2015
Vodafone introduce un standard unitar minim de acordare a concediului de maternitate, valabil în 30 de țări

Vodafone anunță astăzi că este una dintre primele companii din lume care introduce un standard unitar, minim, privind concediul de maternitate.

none

Astfel, până la sfârșitul anului 2015, femeile care lucrează în cadrul Vodafone, indiferent de nivel, în 30 de divizii in care Vodafone are operațiuni, situate în Africa, Orientul Mijlociu, regiunea Asia-Pacific, Europa și SUA vor primi un concediu de maternitate plătit integral, de 16 săptămâni, sau mai mult, dacă legislația locală este mai avantajoasă, precum și posibilitatea de lucru cu normă întreagă de 30 de ore pe săptămână, timp de șase luni, dacă întoarcerea se efectuează în termen de șase luni de la nașterea copilului.

Legislația din România prevede acordarea unui număr de 126 de zile pentru concediul de maternitate, ceea ce acoperă deja beneficiile incluse în standardul unitar minim introdus de Vodafone. Noua politica a grupului aduce beneficii angajatelor române care aleg să lucreze în cadrul Vodafone, în alte țări în care Grupul este activ.

În cadrul Vodafone România, femeile ocupă 47 % dintre pozițiile de management, respectiv 53% din totalul angajaților.

Etichete: , , ,