Spotify transmite clienților care au cumpărat playerul auto Car Thing că acesta e deja bun de aruncat la gunoi

Scris de | 24 mai, 2024
Spotify transmite clienților care au cumpărat playerul auto Car Thing că acesta e deja bun de aruncat la gunoi

Tentativa Spotify de a deveni companie de hardware nu a avut prea mult succes: compania a încetat deja să mai producă Car Thing, music player-ul pentru mașini, la mai puțin de un an după ce a fost lansat pe piață. Acum, doi ani mai târziu de la anunțul inițial al Spotify, device-ul este pe cale să devină complet inutilizabil. Utilizatorii care folosesc Car Thing primesc deja mailuri de avertizare că acesta va înceta să funcționeze în totalitate începând cu data de 9 decembrie.

Din păcate pentru acești utilizatori, Spotify nu are de gând să ofere niciun fel de credit pentru abonamente lunare sau vreo schemă de rambursare automată pentru dievice, și nici nu are de gând să-l facă open-source. În schimb, compania anunță că proiectul este anulat și recomandă clienților să se debaraseze responsabil de Car Thing.

„Renunțarea la Car Thing este parte din eforturile noastre continue de a simplifica ofertele de produse”, a scris Spotify în secțiunea de „întrebări frecvente” de pe site-ul său. „Înțelegem că poate fi dezamăgitor, dar această decizie ne permite să ne concentrăm pe dezvoltarea de noi funcții și îmbunătățiri care vor oferi, în cele din urmă, o experiență mai bună tuturor utilizatorilor Spotify”.

Compania recomandă clienților să facă o revenire la setările din fabrică a produsului și să găsească o modalitate responsabilă de a recicla hardware-ul. Spotify este, de asemenea, directă și confirmă că nu există motive să ne așteptăm la un succesor. „În acest moment, nu există planuri de a lansa un înlocuitor sau o nouă versiune a Car Thing”, se arată în aceeași secțiune a site-ului.

Car Thing a fost inițial disponibil pe bază de invitație în aprilie 2021, Spotify deschizând ulterior o listă publică de așteptare pentru a cumpăra produsul, mai târziu în acel an. Dispozitivul de 90 de dolari a fost disponibil la vânzare generală în februarie 2022, iar producția a fost oprită cinci luni mai târziu.

Hardware-ul Car Thing era destul de bine realizat, având în vedere că era primul dispozitiv fizic de la Spotify, însă acesta era mai degrabă un controller pentru aplicația Spotify de pe telefonul mobil decât un player independent. Acest lucru i-a limitat atractivitatea, deși device-ul și-a găsit totuși locul într-o comunitate de nișă.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: Spotify is going to break every Car Thing gadget it ever sold