iPhone-ul a fost interzis în Siria

Scris de | 5 decembrie, 2011
iPhone-ul a fost interzis în Siria

Autorităţile din Siria au interzis smartphone-ul emblematic Apple în vedere stopării încercărilor dizidenţilor de a documenta violenţele împotriva populaţiei din partea regimului autoritar al preşedintelui Bashar al-Assad.

În lumina protestelor populaţiei siriene, guvernului al-Assad a decis să interzică iPhone-ul pe teritoriul ţării din Orientul Mijlociu, informează site-ul libanez Al Nashara. Un departament din cadrul Ministerului de Finanţe sirian a emis un aviz împotriva dizidenţilor care folosesc terminalul Apple pentru a înregistra măsurile violente pe care le-au luat autorităţile pentru a stopa o eventuală revoluţie.

John Jandali, părintele biologic de origine siriană al fostului CEO Apple, Steve Jobs, a lansat un clip video pe Youtube în care îşi declară sprijinul pentru poporul sirian. În video-ul postat pe canalul „Sirian Sit-in”, el declară: „Resping brutalitatea şi crimele pe care le desfăşoară autorităţile siriene împotriva populaţiei siriene. Deoarece tăcerea este în fond participare la crime, îmi declar participarea la mişcarea Syrian Sit-in pe Youtube.”

La începutul anului curent a avut loc o răscoală a poporului sirian pentru înlăturarea regimului preşedintelui Bashar al-Assad. În urma acestor demonstraţii, autorităţile au răspuns violent şi rapid împotriva protestanţilor. Crimele au fost sancţionate cu o serie de interdicţii din partea forţelor politice externe.

Din păcate, se pare că protestele şi violenţele vor continua, iar interzicerea unui dispozitiv de comunicare atât de important precum iPhone-ul în acest proces de obţinere a libertăţii va alimenta şi mai mult furia populaţiei.

Etichete: , , , , , ,