Mio Spirit 685 in test

Scris de | 17 martie, 2012
Mio Spirit 685 in test

Mio Spirit 685 atrage prin ecranul mare, de 5 inchi şi funcţiile de navigaţie premium. GPS-ul mai punctează și prin modul de vizualizare a rutelor şi a intersecţiilor, identificarea uşoară a bandei de mers şi prin faptul că oferă chiar şi informaţii despre ambuteiaje.
Text de: Daniel Chira
Spirit 685 are un design plăcut, lucios, specific dispozitivelor GPS semnate Mio. Dimensiunile acestuia sunt de 142 x 88,5 x 17,5 mm iar greutatea este de doar 185 grame. GPS-ul se bazează pe un procesor Samsung 6443 de 400 MHz, ce este ajutat de memoria SDRAM de 128 MB. Memoria internă este de 2 GB dar acesta poate fi mărită cu ajutorul unor carduri de memorie microSD. Mai găsim un chipset SiRF Star II cu InstantFixII pe 20 de canale GPS.
Ecranul de 5 inchi este tactil (răspunde prompt la comenzi şi nu am consemnat erori de software) şi are rezoluţia de 480 x 272 pixeli. Icon-urile sunt mari (tastatura este QuickSpell), iar setările şi opţiunile pentru alegerea rutei se introduc uşor. Mai mult, noua facilitate de căutare după cuvinte cheie este gândită pentru a te ajuta să găseşti calea cu Mio Spirit 685. Poţi să tastezi doar un nume de stradă, loc sau punct de interes şi tastatura predictivă începe căutarea în baza de date internă, listând opţiuni folositoare. În plus, în partea dreaptă sus a carcasei găsim tasta de revenire în meniu (butonul acasă), iar jos pe cea de captură călătorie, extrem de utilă dacă dorim ca dispozitivul să memoreze ruta aleasă.
Funcţii de navigaţie
O primă funcţie atractivă este cea de SmartRoutes, care foloseşte o bază de date cu informaţii preluate de la milioane de şoferi pentru a optimiza ruta calculată: în acest fel poţi călători mai rapid şi mai eficient. O dată instalat pe parbriz, GPS-ul oferă informaţii complete despre patru rute diferite pe ecran: astfel că şoferul poate alege între varianta cea mai rapidă, cea mai scurtă, cea mai simplă sau cea mai economică. Aici intervine o altă opţiune – LearnMe Pro, care monitorizează stilul de condus şi personalizează rutele în funcţie de preferinţele şoferului.
Lane Guidance este o altă funcţie extrem de importantă, ce îţi permite să te amplasezi în permanenţă pe banda corectă pentru a vira către destinaţia finală. Software-ul mai oferă şi vizualizări 3D de mare acurateţe a bifurcaţiilor şi intersecţiilor mari, care se potrivesc semnelor majore de circulaţie, fapt ce îţi permite să vizualizezi din timp o intersecţie sau de o ieşire.
Mio Spirit 685 mai oferă informaţii despre trafic în timp real (pentru a evita întârzierile şi blocajele în trafic) și asistenţă la parcare (afişează o listă de parcări disponibile pe o rază de 1 Km de la destinaţie),
GPS-ul vine echipat şi cu un planificator pentru călătorii extrem de util, care îţi permite să planifici călătoriile confortabil, de acasă, folosind aplicaţia MioMore Desktop sau direct de pe dispozitiv, de unde poţi seta puncte intermediare multiple (pot fi previzualizate folosind modul de simulare). Ultima, dar nu cea din urmă, funcţie importantă, este dată de ghidurile de călătorie din oraşele mari. Acestea sunt preinstalate şi îţi dau voie să navighezi printre liste pline de atracţii turistice, locuri pentru servit masa, cazare etc. Mio Spirit 685 poate fi folosit şi în modul pieton (foloseşte hărţi 2D, clădirile sunt bine reprezentate).
Accesibilitate şi preţ
Mio Spirit 685 include hărţi pentru întreaga Europă şi poate fi cumpărat la preţul de 699 lei de pe site-ul la eMAG. Opţional poate fi achiziţionat şi cu serviciul Mio Lifetime Map Updates. Pentru mai multe informaţii despre produs accesaţi: http://eu.mio.com/ro_ro/.

Etichete: , ,