Bitdefender avertizează: Windows 8 nu asigură un nivel maxim de protecţie

Scris de | 9 noiembrie, 2012
Bitdefender avertizează: Windows 8 nu asigură un nivel maxim de protecţie

Bitdefender a anunţat rezultatele unui test de securitate în care a rulat viruşi pe sistemul de operare Windows 8 pentru a vedea cum se descurcă Windows Defender împotriva unui asemenea atac.

Rezultatele testării au arătat că dintr-un set de 385 de aplicații periculoase, din cele mai populare familii detectate în ultimele 6 luni, 61 de viruși au fost capabili să infecteze un computer ce rula Windows 8, cu aplicația de securitate Windows Defender activată. 322 de viruși au fost șterși de Windows Defender, iar alți doi, care au trecut de antivirus, au eșuat să se execute deoarece au fost blocați de User Account Control (UAC) – sistem de securitate a contului.

La testele comparative derulate pe Windows 7 și Windows 8, cu antivirusul integrat dezactivat, nu s-au înregistrat diferențe notabile. Dintre cei 385 de viruși, 234 au fost rulați cu succes și au continuat să desfășoare unul sau mai multe procese, până la curățarea calculatorului. În aceeași testare, 138 de aplicații periculoase nu au putut fi pornite de calculator din motive diverse, iar 6 amenințări au fost executate, dar au eșuat înainte de a opera vreo schimbare pe PC. Șapte amenințări au fost lansate, dar conținutul periculos a fost blocat de UAC.

Etichete: , , , ,