NVIDIA lansează noua serie de unităţi de procesare video profesionale Quadro

Scris de | 28 iulie, 2010
NVIDIA lansează noua serie de unităţi de procesare video profesionale Quadro

NVIDIA anunţă primele GPU-uri care combină ECC-ul, virgula mobilă de precizie dublă şi procesarea de geometrie masivă, sporesc performanţa 3D de cinci ori, îmbunătăţesc performanţa simulării de opt ori şi oferă suport pentru tehnologia Stereoscopic 3D.

NVIDIA deschide astăzi o nouă eră a „sistemelor de calcul pentru vizualizare computaţională” pentru designeri, ingineri, cercetători şi animatori, prin introducerea noilor unităţi de procesare grafică Quadro, bazate pe arhitectura Femi, alături de noua soluţie NVIDIA 3D Vision Pro. Noile GPU-uri Quadro oferă un nivel al performanţei care este de cinci ori mai mare în aplicaţiile 3D şi de opt ori mai mare în simularea computaţională*, zdrobind astfel orice alte referinţe de performanţă anterioară.

Noul sistem NVIDIA Quadro Plex 7000, şi GPU-urile Quadro 6000, Quadro 5000 şi Quadro 4000 vin dotate cu Instrumentele de Geometrie Scalabilă NVIDIA şi folosesc Mecanismele de Accelerare a Aplicaţiilor de la NVIDIA (AXE), pentru a permite cea mai mare performanţă pentru o serie largă de aplicaţii CAD, DCC şi de vizualizare. Cu o performanţă brută de 1.3 miliarde de triunghiuri pe secundă, seria Quadro 6000 permite utilizatorilor să lucreze, într-un mod interactiv, cu modele şi scene de 5 ori mai complexe decât ce era posibil anterior.

Combinând capacităţiile de procesare de înaltă performanţă cu metode de vizualizare avansată, noul GPU Quadro este prima soluţie profesională din lume care foloseşte memoria de tip ECC (Error Correction Codes) şi performanţa înaltă a virgulei mobile de precizie dublă IEEE. Aceste soluţii sunt destinate aplicaţiilor care au nevoie de cel mai înalt nivel de acurateţe, aşa cum este cazul pentru imagistica medicală, analiza de elemente finite şi dinamica fluidelor.

Noile GPU-uri Quadro sunt construite folosind standarde industriale, precum OpenGL 4.1, DirectX 11, DirectCompute şi OpenCL. În plus, Quadro foloseşte tehnologiile specifice NVIDIA – precum portofoliul companiei de mecanisme de accelerare a aplicaţiilor (AXE) şi arhitectura NVIDIA CUDA de procesare paralelă. Rezultatul acestei soluţii este că programatorii de aplicaţii software sunt capabili să creeze aplicaţii profesionale de ulitmă generaţie care încorporează funcţii de procesare intensă. Printre aceste funcţii se numără ray-tracing, simularea fizicii, procesearea dinamicii fluidelor şi procesarea efectelor vizuale în real-time.

Noile soluţii profesionale Quadro anunţate azi includ sisteme de vizualizare scalabile Quadro Plex 7000, cu 12GB (total) de memorie şi 896 de core-uri CUDA, plăci şi staţii de lucru de tip desktop -Quadro 6000, cu 6GB de memorie de tip GDDR5 şi 448 core-uri CUDA, Quadro 5000, cu 2.5GB de memorie de tip GDDR5 şi 352 core-uri CUDA şi Quadro 4000, cu 2GB de memorie de tip GDDR5 şi 256 core-uri CUDA. Urmează staţiile de lucru mobile, Quadro 5000M, GPU pentru staţie de lucru mobilă cu 2GB de memorie de tip GDDR5 şi 320 de core-uri CUDA.

În plus, toate produsele Quadro sunt compatibile cu noua soluţie NVIDIA 3D Vision Pro, deasemenea anunţată de NVIDIA astăzi, pentru a aduce cea mai înaltă calitate a experienţei Stereoscopic 3D.

Seria de unităţi de procesare vizuală Quadro sunt disponibile imediat în reţeaua distribuitorilor.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,