VIDEO Samsung a lansat televizoarele Ultra HD in Romania. Preturile incep de la 5.000 de euro si ajung pana la 35.000 de euro

Scris de | 6 august, 2013
VIDEO Samsung a lansat televizoarele Ultra HD in Romania. Preturile incep de la 5.000 de euro si ajung pana la 35.000 de euro

Samsung Romania a organizat ieri evenimentul de presa pentru lansarea televizoarelor cu rezolutie UltraHD (4k). Modelul de top are o diagonala de 85 de inchi (214 cm) si are un pret de comercializare de 35.000 de euro, in timp ce modelele mai accesibile au diagonale de 65 si 55 de inchi si costă 7.000 de euro, respectiv 5.000 de euro.

samsung-uhd

Rezolutia Ultra HD, cunoscuta si sub numele de 4K, este de patru ori mai mare decat o rezolutie Full HD si depaseste 8 milioane de pixeli. Pentru un ecran cu o diagonala de 85 de inchi asta se inseamna 52 de pixeli/inch.

Samsung este cel de-al treilea producator care aduce in Romania televizoare cu rezolutie Ultra HD. Sony si LG au lansat de cateva luni modelele 4K, dar modelul de 85 de inchi lansat de Samsung devine cel mai scump televizor cu rezolutie 4k din Romania. 85S9 este disponibil doar pentru pre-comanda si va fi expus doar intr-un magazin din Bucuresti. Pretul include transportul si suportul 24/7. Dupa comanda se realizeaza o simulare cu o macheta 1/1 a televizorului pentru a vedea daca daca poate fi transportat in conditii optime, daca intra in casa si daca se incadreaza in livingul cumparatorului.

Pe numele lui complet Samsung UHD 85S9, televizorul vine cu o diagonala de peste 2 metri, iar ecranul este sustinut de un cadru in care se regaseste intregul sistem de sunet. Experienta audio este oferita cu ajutorul difuzoarelor de 120 de wati. “Samsung UHD TV reda cu fidelitate atat sunetele inalte, datorita boxelor plasate in partea superioara a televizorului, cat si sunetele joase, datorita subwoofer-ului special creat, oferind o experienta de divertisment de neegalat”, informeaza cei de la Samsung

Modelul 85S9 este propulsat de un procesor quad-core care transforma imaginea intr-un algoritm in patru pasi pentru imbunatatirea imaginii de la HD sau  Full HD pana la Ultra High Defitinion prin reglaje ale unor functii: acuratetea imaginii, luminozitate, contrast si detaliu. Tehnologia se cheama Quadmatic Picture Engine si executa upscalling-ul de la formatele SD, HD sau Full HD prin intensificarea unor detalii prin procesarea pe bucati a imaginilor.

Samsung implementeaza o chestie inteligenta si aduce Evolution Kit. Partea de procesare si memorie a televizorului cu rezolutie Ultra HD se afla intr-un box separat si pot fi upgradate ulterior “pentru a asigura compatibilitatea cu viitoarele standarde UHD, preintampinand astfel eventualele modificari ce ar putea avea loc in ceea ce priveste ratele de compresie si transmisie”.

Totodata, Samsung aduce in Romania si doua modele cu rezolutie Ultra HD mai accesibile ca pret. Modelele fac parte din seria F9000, costand 7000 de euro (65 inchi) si 5000 de euro (55 inchi.

O parte din prezentarea Anei Maria Pasculescu, Product Manager pe divizia de TV in cadrul Samsung Romania, poate fi vazuta mai jos. Sunt oferite detalii despre evolutia formatelor, continutul 4K, dar si cateva informatii despre televizoarele lansate. De asemenea, vedeti si un video sample pe televizorul de 85 de inchi.

Etichete: , , , , , , , , ,