Apple iPad mini: retina display, procesor A7 pe arhitectură de 64 de biți

Scris de | 23 octombrie, 2013
Apple iPad mini: retina display, procesor A7 pe arhitectură de 64 de biți

Apple a anunțat, ieri, o noua generație a lui iPad mini alături de iPad Air. Nu apar schimbări majore de design ca la modelul de 9.7 inchi, dar specificațiile tehnice au fost îmbunătățite cu un nou procesor și un ecran retina.

apple-ipad-mini

Prima generație a lui iPad mini a fost un succes, întrecând în dese rânduri modelul iPad 4. A surprins printr-un design subțire, elegant și construcția din aluminiu, dar pe partea de specfificații era doar un iPad 2, împrumutând majoritatea specificațiilor de la el, iar lansarea unui update de gamă era iminentă.

iPad mini 2 integrează cel mai bun procesor din ograda Apple, modelul A7 pe 64 de biți, același care este folosit și la iPhone 5s și iPad Air. Procesorul oferă performațe grafice de până la 4 ori mai bune, iar performanțele grafice sunt îmbunătățite cu până la 8 ori față de primul iPad mini. Procesorul de mișcare M7 a fost proiectat pentru a colecta datele de la giroscop, acceleometru și busolă într-un mod mai rapid și pentru a folosi mai puțină energie.

Ecranul folosește tehnologia IPS și a primit mult-așteptatul retina display, cu o rezoluție de 2048 x 1536 pixeli și o densitate a pixelilor de 326 ppi. Deși folosește un display care mănâncă mai multe resurse și un procesor mai puternic, Apple promite o autonomie de până la 10 ore în navigarea pe internet printr-o conexiune wireless, vizualizarea unui video sau în audițiile muzicale.

Camera principală iSight este de 5 megapixeli, filmarea realizându-se la rezoluție 1080p, iar camera frontală are 1.2 megapixeli și filmează la rezoluție 720p. iPad mini 2 cântărește 331 de grame și măsoară 7.5 mm.

Apple iPad mini 2 va ajunge la comercianți la sfârșitul lunii noiembrie, dar nu avem încă informații dacă el va ajunge în România din primul val. Prețurile recomandate în SUA încep de la 399 dolari pentru varianta cu Wi-Fi de 16 GB și ajung până la 829 dolari pentru varianta cu Wi-Fi și 4G.

Etichete: , , , , , , , , ,