Huawei P30 și P30 Pro au fost lansate oficial. Vor fi disponibile in Romania pe 3 aprilie

Scris de | 26 martie, 2019
Huawei P30 și P30 Pro au fost lansate oficial. Vor fi disponibile in Romania pe 3 aprilie
Foto: Octavian Palade / start-up.ro

Huawei P30 și P30 Pro au fost anunțate oficial astăzi, iar cele două smartphone-uri confirmă zvonurile care au fost scăpate pe internet în ultima vreme. P vine de la Photography, iar noile modele aduc îmbunătățiri serioase sistemului de camere, dar împrumută din carateristicile care l-au făcut pe Mate 20 Pro să fie unul dintre cele mai bune smartphone-uri din 2018. Cum se descurcă în fața competiției rămâne de aflat.

P30 Pro va fi capul de afiș al Huawei pentru acest an. Până la lansarea unui nou Mate sau a unui alt flagship, seria P va trebui să performeze și să impresioneze cumpărătorii cu caracteristicile sale. Dincolo de fotografie, aspect la care producatorul chinez a lucrat și a dat tot ce a avut mai bun, au fost îmbunătățite sau adăugate caracteristici de telefon premium: încărcarea wireless, senzor de amprentă în ecran sau rezistența la apă.

Specificații a la Mate 20 Pro

Huawei P30 Pro are un ecran curbat OLED de 6.47 inchi cu aspect 19,5:9 și rezoluție 2450 x 1080 pixeli, în timp ce frățiorul mai, P30, are un ecran de numai 6.1 inchi cu rezoluție FHD și nu este curbat spre margini. Ambele modele vin echipate cu cel mai puternic procesor produs de Huawei pe 7 nm și utilizat la Mate 20 Pro, Kirin 980, iar în ceea ce privește memoria de lucru, P30 va avea numai 6 GB, în timp ce P30 Pro va avea până la 8 GB de memorie. Lucrează cu 128 de GB spațiu de memorie internă și suportă carduri NanoMemory sau un SIM suplimentar.

La capitolul autonomie, P30 Pro are aceeași capacitate cu cea a lui Mate 20 Pro, 4.200 de mAh, în timp ce P30 o baterie de 3.650 mAh, iar ambele suportă tehnologie SuperCharge pentru încărcarea pe fir. P30 Pro poate fi încărcat acum și wireless la 15W și acest model suportă și Reverse Wireless Charging, caracteristică care permite încărcarea altor dispozitive care au încărcare wireless.

Noua serie P30 integrează senzor de amprentă în ecran, plasat ceva mai jos față de cel de pe Mate 20 Pro, devenind acum mai naturală plasarea degetului pe zona marcată. La prima butonare pare să funcționeze mai rapid decât senzorul optic de pe Mate, dar revenim cu detalii dupa un hands on mai amănunțit. În numărul de aprilie al revistei veți putea vedea și o recenzie detaliată a celui mai nou model P30 Pro.

Fișa de specificații este completată de certificarea IP68 pentru P30 Pro și IP53 pentru P30, precum și de sunetul Dolby Atmos care va ieși din difuzoarele noilor modele. Doar P30 are jack de 3.5 mm pentru căști.

P for Photography

P20 Pro, flagship-ul liniei P de anul trecut, a revoluționat fotografia cu smartphone-ul în condiții low light, iar zoom-ul optic 5X permite capturarea mai multor detalii. P30 Pro folosește acum un sistem de camere pe spate cu 3 senzori principali aranjați pe verticală, iar un al patrulea senzor de sub bliț va fi responsabil să înțeleagă profunzimea de câmp și să livreze imagini cu un bokeh mai natural. Camera principală folosește un senzor 40 de megapixeli cu diafragmă f/1.6, camera ultrawide  are 20 de megapixeli f/2.2, în timp ce camera de zoom are 8 megapixeli și diafragmă f/3.4. A patra cameră este una denumită TOF Camera.

Sunt 4 camere, fiecare dedicată unui scenariu diferit pentru fotografie sau video. De asemenea, Huawei folosește un sistem periscopic care permite un zoom hybrid 10x, care ar trebui să capteze mai multe detalii la distanță. Hybrid Zoom folosește lentila telepoto și senzorul ultrawide pentru a captura detalii, lumină și culoare, iar mai apoi ISP-ul reface imaginea prin unirea tuturor acestor elemente surprinse de cele două camere.

Huawei se laudă acum cu imagini și mai bune surprinse de camere în condiții lowlight. Compania prezintă o nouă tehnologie de absorbție a luminii cu primul senzor SuperSpectrum care permite capturare cu până la 40% față de un senzor tradițional RGB.  În ultimii ani compania a încercat să împingă limitele tehnologiei, iar noul senzor vrea să obțină îmbunătățiri semnificative în fotografie, dar și în clipurile video. Utilizează un sistem RYYB care a înlocuit pixelii verzi cu unii galbeni (n.red: pixeli RGB înseamnă Red, Green și Blue – roșu, verde și albastru), iar sensibilitatea ISO poate urca acum până la 409.600, în timp ce la P20 Pro ISO putea ajunge doar până la 102.400.

P30 Pro dispune și de sistem de stabilizare OIS + AIS (Artificial Intelligence Stabilisation), precum și de 4D Predictive Focus.

Negru, alb sau colorat?

Dacă mutăm discuția spre aspect, din față P30 Pro seamănă destul de mult cu Mate 20 Pro. Ecranul se curbează spre laterale și avem aproximativ aceeași dimensiune a display-ului cu singura diferență vizibilă că seria P este ceva mai lat. Butoanele sunt la locul lor pe dreapta, cu butonul Power marcat cu roșu și o textură care să îl diferențieze. Bretonul de pe Mate 20 Pro s-a transformat într-o crestătură de tip lacrimă, cu o singură cameră frontală de 32 de megapixeli, dar asta înseamnă că nu mai este disponibil sistemul avansat de recunoaștere facială cu mapare 3D, ci doar o recunoaștere care va realiza o fotografie și va încerca să se asigure cu ajutorul unor repere că este persoana potrivită.

Spatele se remarcă doar prin monoblocul de camere poziționat pe verticală, dar și prin certificarea Leica inscripționată frumos și care funcționează deja de câteva generații. Avem un spate lucios, din sticlă, care adună amprentele, iar în ceea ce privește disponibilitatea de culoare, sunt o multitudine de modele colorate din care puteți alege: Midnight Black, Breathing Crystal, Auorara sau Amber Sunrise.

Disponibilitate și preț

Noua serie P30 va fi disponibilă începând cu 3 aprilie în România. Precomenzile vor fi în perioada 26 martie – 2 aprilie, iar P30 Pro va avea un preț de 4.399 lei, în timp ce modelul P30 simplu va costa 3299 lei. Cei care vor cumpăra un smartphone la precomandă vor primi cadou noul Huawei Watch GT și vor primi o garanție extinsă de 90 de zile care suportă înlocuirea display-ului în caz de accident 

Foto: Octavian Palade / start-up.ro

Etichete: , , ,