Allview Viva H7 Xtreme review

Tableta se remarcă printr-o construcție metalică, display IPS de 7 inchi cu rezoluție Full HD, procesor octa-core, memorie RAM de 2 GB, cameră principală de 8 megapixeli și conectivitate 3G.

Scris de | 11 mai, 2015
Allview Viva H7 Xtreme review

Brașovenii de la Visual Fan, compania mamă a Allvi­ew, au militat pentru pașii mărunți în perioada de început a erei dispozitivelor mobile, dar au accentuat ritmul în ultimii 2-3 ani și lucrurile s-au schimbat în bine. Odată ce au reușit să acopere piața pentru toate nevoile și buzunarele, Allview a ajuns unul dintre cei mai importanți piloni ai industriei au­tohtone pe segmentele de tablete și smartphone-uri.

Allview-Viva-H7-Xtreme-9

După ce la începutul anului tre­cut nominalizam în paginile re­vistei tableta Allview Viva i8 drept “cea mai bună tabletă românească” de la momentul respectiv, cu noul an nominalizarea noastră pentru cea mai bună opțiune pentru cum­părători când vine vorba despre o tabletă românească vine tot din barca brașovenilor. Pe numele ei Viva H7 Xtreme, tableta lansată pe piață la sfârșitul lui 2014, dezvăluie sub un design complet metalic o serie de caracteristi hardware foar­te bune, cu procesor octa-core, 2 GB de memorie RAM, cameră de 8 megapixeli și conectivitate 3G (date și voce).

Design

Odată scoasă din cutie se ob­servă aspectul metalic al tabletei Allview H7 Xtreme și ecranul de 7 inchi cu afișaj IPS. În linii mari, putem spune că este cea mai ară­toasă tabletă sub brand românesc pe care am avut-o până acum pe masa de tastare, la acest aspect con­tribuind construcția în totalitate din aluminiu, grosimea de doar 7,5 mm și greutatea de 271 de grame.

Allview-Viva-H7-Xtreme-2

 

În partea frontală se găsește ecra­nul de 7 inchi, deasupra căruia se află poziționată grila de speaker și camera frontală de 5 megapixeli. Capacul din spate, construit în totalitate din aluminiu dispune de o textură ușor mată, care îi va permite tabletei să stea bine fixată în mână. Se observă aici elemente neintruzive, de aceeași tonalitate gri ca aspectul general, cu logo-ul Allview frumos stilizat în cen­trul capacului și alte elemente de branding în partea de jos. Camera depășește ușor nivelul capacului și are alăturat un flash dual.Allview-Viva-H7-Xtreme-11

Pe par­tea dreaptă se află butoanele pen­tru volum și Power, pe stânga sunt poziționate slotul microSD și cel pentru cartela SIM acoperite de un capac de protecție, care se înlătură cu ajutorul unui cheițe incluse în cutie, la bază se găsește portul USB, iar în partea de sus jack-ul pentru căști.

Allview-Viva-H7-Xtreme-10

Ecranul IPS de 7 inchi utilizează tehnologia LTPS (Low Temperatu­re Poly Silivon LCD) și ajunge la o rezoluție de 1920 x 1200 pixeli. Este unul dintre cele mai bune ecrane disponibile în tabletele autohtone situate în această gamă, cu unghiuri de vizualizare extrem de largi și un nivel cromatic foarte bun.

Performanțe

Designul reușit al modelului Viva H7 Xtreme este completat de o serie de caracteristici hardware pe care le-am văzut pe mai mul­te smartphone-uri în 2014 și care ridică ștacheta în rândul produ­cătorilor autohtoni de dispozitive mobile. Vorbim de o soluție de procesare cu opt nuclee, Mediatek MT 6592, care funcționează îm­preună cu un chipset grafic Mali 450 MP și o memorie RAM de 2 GB.

Allview-Viva-H7-Xtreme-7

Spațiul de stocare intern este împărțit în două partiții, scena­riu aproape tras la indigo cu alte dispozitive care utilizează aceeași configurație, cu o partiție de 1,97 GB și una de 11,57 GB, rezultând un total de 13,54 GB pentru utili­zare. Adițional, se poate atașa un card extern pentru extinderea me­moriei cu până la 32 de GB.

Allview H7 Xtreme poate rula cea mai mare parte a aplicațiilor și a jocurilor din Google Play, ceea ce denotă un plus foarte im­portant pentru cei care doresc o tabletă bună la toate. Hardware-ul este suficient de puternic, ecra­nul este perfect pentru asemenea acțiuni multimedia, dar sunetul nu impresionează prin calitate. Un minus la capitolul gaming ar putea fi reprezentat de optimizarea jocurilor pentru ecranul FHD de 7 inchi: odată cu integrarea butoane­lor de control în interfața Andro­id, în anumite jocuri (de exemplu Asphalt) bara cu butoane va intra peste controlul touch din aplicație.

Allview-Viva-H7-Xtreme-8

Dincolo de toate aceste lucruri, tableta are încorporat un modem 3G de date și voce, care se poate transforma, la nevoie, într-un te­lefon. Nu suntem obișnuiți să vorbim la o tabletă de asemenea dimensiuni, dar creșterea în diago­nală constantă ne îndreaptă către asta. Raportându-ne la scorurile din testele de benchmark, tableta obține scoruri apropiate de cele ale dispozitivelor care integrează pro­cesor Snapdragon 600 (Samsung Galaxy S4, HTC One M7 etc). În acest sens, atinge 29.808 puncte în Antutu, 13.418 în Quadrant, 7.315 în Ice Storm Unlimited din 3Dmark și 57,3 fps-uri în Epic Citadel.

Allview-Viva-H7-Xtreme-12

H7 Xtreme se laudă cu o cameră principală de 8 megapixeli și una frontală de 5 megapixeli. Salutăm intenția de a amplasa o cameră frontală mai bună, dar din punctul nostru de vedere camera principa­lă este încă de neutilizat pentru o tabletă. Totuși, rezultatele obținute sunt bune pentru o cameră de ta­bletă, iar flash-ul sau opțiunile pentru imagini HDR sunt plusuri.

Allview-Viva-H7-Xtreme-4

Un aspect foarte important în operarea tabletei și pe care Allview l-a înțeles atunci când vine vorba despre dispozitivele sale este siste­mul de operare. Pentru X7 Xtreme, brașovenii au renunțat la interfața proprie, Berry UI, și au livrat table­ta aproape cu versiunea stock a An­droid 4.4 Kit Kat. Se observă mici modificări de detaliu, precum și integrarea unor aplicații terțe care să îmbunătățească experiența uti­lizatorilor, dar totul funcționează extrem de fluid și fără încetiniri. Printre aplicațiile preinstalate observăm Bitdifender Antivirus, Backup and Restore, File Manage, System Update și Update OTA.

Concluzii

Allview Viva H7 Xtreme re­prezintă mixt reușit între design, hardware și software, ce o propul­sează drept cea mai bună tabletă sub brand românesc a momentului. Este disponibilă în oferta magazi­nelor din țară la prețul de 799 lei.

Etichete: , , ,